Fasadmalta

2012-08-31 at 10:31:00
Så var vi här igen, bosatta i ett läckande fuskbygge. Läckande schakt och rinnande vatten. En gång trasigt, alltid trasigt. Ni kommer kanske ihåg striderna jag tagit med hantverkare, där jag under första halvåret försökte få dem att laga läckan i schaktet. (Kvinnor kan). Ett halvår tog det, nu har det gått 10 månader och det rinner i schaktet, igen. Sist kletade de lite silikon runt rören för att "täta för lukterna", istället för att fixa den egentliga läckan. Se och lär, maltesjävlar!
 
Observera masken i taket. Vi tar bort dem flera gånger per dag.
 
Hantverkaren var här idag och följande konversation hölls:
Jag berättade hela historian om hur någon var där och fixade läckan med lukten och "did a crappy work" genom att bara kladda silikon. 
 
Till svar fick jag:
"Well that was me ta, I fixed it"
 
På med skygglapparna.
 
Han avslutar visiten om 3 minuter med:
"Mela, there is nothing I can do about it ta"

Lill-lördag och ledig

2012-08-29 at 18:53:23
Jag är både lycklig och välmående just nu. Mycket spännande ligger framför oss och hösten kommer att bli hur bra som helst! Att jag idag är ledig bidrar nog något till lyckoruset. För man blir faktiskt jäkligt glad av att fika i lugn och ro, inga måsten och inga bekymmer. Precis som det ska vara. Hade igår en plan om att jag skulle träna, men nej, fan vad skönt att ta en fet bulle, hålla käft och bara må bra. Det är viktigt att man får lite av båda, och jag föredrar det ena alternativet mer just nu. Lägenhetsdjungeln har växt upp till ett buskage igen och vi vet inte vart vi ska börja snåra, jag har idag sett tre lägenheter och jag misstänker att det blir bra många fler innan det är färdigt. Förra året strulade vi runt mellan 25 stycken innan vi fann denna nuvarande pärla. Månne vi alla finna lösningar.
 
 
Pappa och lillebror har begett sig till Kebnekaise för att bestiga toppen i veckan. Vilket äventyr och vilken grej! Tydligen har bror vart sjuk i två veckor men hans sjumilakliv lär ju döda vilken backe som helst, och att pappas vilja bestiger det mesta visste vi sedan innan. Ska bli kul att höra hur det gått, jag hejar på!
 
Mammas antika (jo, rätt ordval mamma) shorts har återigen dammats av och sitter numera som ett smäck! Håll hårt i galgarna nästa gång jag är hem, man vet aldrig vad som försvinner.
 
 
Slutligen en allmänbildande fråga: Alla fyra mynt nedan tillhör den europeiska valutan Euro. De fyra mynten är alla från olika länder, ett är maltesisk och jag undrar vilket och varför? Det är fusk att svara om du har tittat på Instagram.
 

I Australien står man upp-och-ner

2012-08-28 at 21:26:07
Andra sidan, jag hoppas att du saknat mig. FÖR NU KOMMER JAG!
Två veckor med Tomas, höstens godaste morot!
 
 

2011- www.jetlagus.blogg.se

Ett varningens finger

2012-08-26 at 15:13:00
Festivalen fortsätter i vanlig ordning och idag, söndag, ska vara finalkvällen för St Julians, viken mitt emot. Under hela sommarhalvåret har de fest (festa) i byarna och varje by har sin egna vecka. Vad de firar: respektive kyrkas skyddshelgon. Jag hoppas gudarna får smaka på raketerna lika mycket som vi får här nere får. Vad det nu ska vara bra för.
 
Flaggorna var igår på halvstång, gatorna var avstängda och raketerna sparades inte på. Jag mötte upp Tomas direkt efter jobbet och vi gick tillsammans hem genom folkmassorna. Åh herre gud vad skräp! Vem sopar upp skiten undrar jag.
 
 
Övrig information om Malta:
Män här nere, Maltesiska män, är riktiga lortgrisar och kvinnoförnedrare. Utan att överdriva är majoriteten av gatornas män riktiga svin. Kvinnor måste ha en jävla stake för att ta sig igenom ett gäng byggarbetare, målare, lastbilschaufförer eller andra arbetare som inte har direktkontakt med konsumenter. Oavsett kvinnans ursprung, utseende eller ärende. Det är lockläten, smackningar, visslingar, slängord och glåpord. Men, jag har funnit en effektiv teknik mot denna förteelse:
 
Höj ett varningens finger!
 
Det svider aldrig så mycket i en katolsk mans öga, som när han får det långa fingret i ansiktet, utan att fingrets ägare så mycket som blickat åt honom, bara passerar ignorant med ja, ett finger. Att jag igår var nära på att bli ikappsprungen av 5 män var underhållande. Mitt på strandpromenaden. Att gå från "sexy mama, come here" till "you ugly mother fucker" på 2 sekunder är intressant. Våga vissla igen, jag har tyngre mothugg på lager.
 
Kom ihåg, det första man lär sig på främmande språk är de grövstaste grövsta svordommarna. Att ta seden dit man kommer, är precis vad jag gör. Jag råkar bara vara kvinna i det.

Tänt vare här!

2012-08-25 at 17:09:36
Ibland när man vaknar ligger bombplattformen och guppar ute i viken nedanför. Då vet man, att kvällen kommer bli olidlig.
 
När man ligger på klipporna och solar, och ser denna bombplattform bör man omedelbart lämna vattnet och bege sig långt ifrån.
 
Det smäller så högt, man blir så rädd. Ingen förvarning och aldrig något som syns. Det bara smäller.
 
Igår drog de igång igen, malteserna med sina hembyggda raketer, bomber och smällare. Det skulle tydligen vara en festival/parad i St Julians. Provbombningen började redan mitt på dagen, när jag i min egen värld satt på sängkanten och förberedde jobbdagen. PANG! Om det skallrar i rutorna hos oss, vad gör det inte då nere på klipporna.
 
Fint på bild. Svårt att sova till.
Till gårdagens händelse hör även att en ful bil drog igång sitt billarm varje gång det smällde. Ljud på ljud upplevs lite som kaka på kaka vid midnatt.
 

Morgonstund

2012-08-22 at 17:34:00

... har guld i mun?
Passa er ni.

06:30, första alarmet går
Snooze var femte minut
.
.
.
07:30
T: "tänk du älskling vad det här alarmet vill tjyppla mycket idag"
S: vänder på sig
T: hoppar efter
07:40
T: "alarmet vill som inte sluta tjyppla"
T: hoppar efter
T: pillar bakom örat
S: "gå upp för faan!"
T: tittar ledset
S: "Du har förstört min lediga dag"
T: "jag som ligger och har det så mysigt?"
S: "UPP!!"

 

Hur svårt ska det vara att få sovmorgon efter att man jobbat sena nätter?
Vi är söta, vi två.


Hips don't lie

2012-08-21 at 09:58:00
Igår hade vi vår första salsaträning, basstegen skulle tränas och den omtalade rytmen skulle hittas. Vår personlige tränare gjorde sitt bästa i att lära de "enkla" stegen och grabbarna följde med i svängarna, bäst deras höfter förmådde.
 
 
 
Leidy avslutar med orden, "wow, Im really impressed".
Inte kort därpå fyller hon i "well, you need to practice to get the rhythm".
Vi hade skitkul och nu har ni sett hur första lektionen såg ut, motorik i världsklass. Kanske vi återkommer med en finaluppvisning. Let's dance!

Luftens hjältar

2012-08-19 at 15:28:03
Satt under dagens lunch och sneglade mot horisonten.
"Men... är det inte...?"
 
 
Jag och mormor?

Snabbhelg

2012-08-18 at 17:43:00
Sömn till 11. Brunch på Minst. Sol till 15. Barhäng på Exiles.
Jobb till 03.
 
 
Jag har inte vågat bada på ett tag, doppar fötterna och skvätter lite i bästa fall. Den klassiska höstklådan är tillbaka och jag har inte saknat den. Jag och min kropp är ett mysterium.

Goddag yxskaft 2

2012-08-17 at 18:58:23
Klockan är nu kväll och jag har påbörjat mitt hästpass: 17.00-03.00. Får se vilken tid jag tappar nacken.
Jag beskrev tidigare om de två självutnämnda galenpannorna. Här kommer panna nummer två:
 
Vi har upplevt en sinnessjuk morgon, på gränsen till kaotisk. Jag satt under förmiddagen hemma och inväntade Fredrik, som har var på sjukhuset och limmade skallen under morgonkvisten. Slapp sy som tur var. Vilda drömmar kan vara farliga, om man har ett skrivbordshörn att vända sig till. Uppspräckt tinning och blod i hela sovrummet, så hittade de honom. Lätt avsvimmad. Bröderna fick hjälpa till och vips, nu är han hel igen. St:James, vi är alla stammisar där.
 
Det återstår blodsanering, försäkringsbestyr, introduktion i hur man duschar utan att bli blöt, samt skola steg 1 i hur man sover lugnt och sansat.
 
Man kan väl kalla kollektivets galenpannor för aningen olika. Bronsad kind mot inbandagerad huvud. Men virriga verkar vi båda vara!

Goddag yxskaft

2012-08-17 at 14:13:00
Det har vart en hektisk fredagsmorgon idag, näst intill kaotisk och jag kommer att återkomma om varför i ett senare inlägg. Vi är två självutnämnda galenpannor i kollektivet. Jag och Fredrik. Det första inlägget tillägnas mig.
 
I förmiddags begav jag mig ut på stan för att inhandla nytt smink, allt jag har är antingen gammalt eller slut helt enkelt. Jag har aldrig vart den med ett sminkförråd, finns det så finns det i necessären, helt enkelt. Iväg begav jag mig för att finna en rouge och en svart skugga för sotning. Kan va bra att ha. Rouge har jag inte haft sedan Tomas en dag sa "Sarah, blir inte sur, men..." Lätt hänt att saker går sönder här hemma? Vad han gjorde bland mitt smink är oklart. In på FRANKS och smink i oändlighet. Brun, guld, glimmer, matt, märke efter märke och hundratals skuggor. Efter att en kvinna skuggat mig i för många minuter får jag till slut hjälp. "Eh, bronzing pouder please. And eye shadow in black". Mella. En bögig bög hjälpte mig och att en man vet mer om smink än mig säger inte så mycket. Påpudrad blev jag på plats och schmack vad fint det blev. "How much for this one?" "This one is 75". Shit vad sjukt! Det är ju hur billigt som helst, vi tar två! En guldig rouge och en ask med "lysande puderkulor", plus den svarta skuggan såklart. Tanken slår mig, hur kan det vara så mycket billigare här än i Sverige?
 
Inte förens jag drog kortet vid kassan kom jag på min egen yvighet. MEN SARAH!
Vi talar EURO! EN ask, 75 euro. FLERA askar. Fortfarande EURO.
 
Åh heliga Margareta, hur ska jag någonsin ta mig ur det här? Hur kan jag, som så många gånger anser mig själv smart, vara så dum? Vägrade backa bakåt, svalde ångern och fullföljde betalningen. Ringde Tomas och skämdes. Vad ska mamma säga? Smink för alldeles för mycket. Tomas skrattar högt. Och länge.
 
Måste såhär i efterhand medge att jag tycker det är lite fancy med rouge i sammetspåse och en silverask med kulor. Det är inte varje dag man lurar sig själv till succé.
 
 

Avicii och massa damm

2012-08-15 at 14:20:39
Nu ni!
Hemkomna inatt från den första house-spelningen någonsin för oss båda. Ska enligt uppgift vart ca 8'000 pers på den stora åkern. Vi hade så fint kallade VIP-biljetter och per biljett ingick en 70s absolut vodka. Kom igen? En ganska smutsig tillställning på sina håll men både jag och Tomas höll oss nyktra. Flaska bortskänkt. Tillbaka till dunkadunka. Man kan tro att det ska låta lika mest hela tiden men icke! Han var grym! Tomas har under ett år ställt den logiska frågan; hur kan man bli känd av att spela någon annans musik? Cissi, kommer du ihåg?

Igår sa han; jag förstår grejen! Det här är grymt, han är ju sjukt bra!

Och det var han!


Dunkadunka med Avicii.

2012-08-14 at 09:56:19
 
Ikväll.
Den lilla stockholmaren, född 89, stor som en gigant när det kommer till House-musik. Varken min eller Tomas musikstil men bra fart på fälten i Gianpula, det kommer det att vara.

Hoppsan Kerstin

2012-08-13 at 18:14:16
Du har hamnat rätt, var så lugn. Det är bara jag som förnyat och fräshat upp denna webplats något. Lite färg och några timmars fixande så hamnade vi till slut här. Färg! Uppdatera sidan så händer det mer.
 
Nu ska jag springa till Tomas jobb med en filt, ett par badbyxor och två mackor. Vi ska äta middag till solnedgången på klipporna. Kanske lite vin. Au revoir!
 

Direktrapportering

2012-08-12 at 12:45:30

God dag skulle vi vilja påstå.
Karin, Maria och Fredrik åkte tidigt imorse iväg till Blue Lagoon, själva stannade vi på fastlandet och hamnade på The Palace tak.

Själv längtar jag efter min söndagssushi.

Hemma är det karnivalståg idag och jag misstänker en skolstart imorgon. Hade gärna vart med på både stormässan och karnivalståget för att avslutat med en pizza. Det brukar vara sommarens avslut. Jon, skicka lite bilder på ekipaget! Håller tummarna för seger igen.


Allt i vanlig ordning

2012-08-10 at 10:49:12

Erik och Leidy Madonna har flytt the birds nest och lämnat sin sovrumsdörr öppen för besökare. De två har sedan igår kväll andats svensk luft tillsammans för första gången. Sverige är Leidys tredje europeiska land att besöka och efter lite googling av vår nordiska natur sa hon fullt seriöst att "jaha, lever dinosaurierna fortfarande där uppe". Att en älg såg ut som en dinosaurie var nytt. Vilket äventyr de kommer att få!


I deras sovrum här nere bor nu Karin och Maria, Fredriks mamma och lillasyster. De är nere och smakar på värmen under en vecka. Vi planerar lite gemensamma helgsaktiviteter just nu, vi får se vad vi hittar på.

Gällande mina naglar: Jag har fortsatt en fri vilja och visst är det härligt! Rastlös som jag lätt blir och vips har man förbrukat tre färger per nagel, fantasin sätter gränsen.

Ett eftermiddagspass kvar, sen gemensam helg.
Jag önskar er en fortsatt fin fredag!

 


Blått är flott

2012-08-08 at 10:49:47

Tomas drog en djup suck när jag blottade mina läckra tår.
Jag tycker att det är lite fräsigt!


Grabbarna

2012-08-05 at 21:34:53
I lördags tog vi en tidig taxi till södra öns klippavsatser. Hyrbilarna var alla uthyrda och därav första långresan i taxibuss. Nästan lika billigt men inte alls lika roligt som att köra själv. Dock hade vi under fredagen en gemensam middag ute i svängen, jag, Tomas och Erik. Drinkarna var långa till glaset och goda efter maten, så det kanske var bra att vi bokat taxi ändå. Vi var lite baktunga på morgonkvisten.
 
Vi var på samma ställe som sist vi for ut, klipporna bortanför St Peter's pool. Luftigt och rymligt, skuggat och fint. Ett nytt favoritställe!
 
Med på äventyret var alla grabbar i kretsen: Tomas, Erik, Fredrik, Johan och nyanlände Erik W. En god vän till Tomas från Umeå som vet hur man greppar bollar med nävarna, en fotbollsmålvakt från Ersboda alltså.
 
 
Efter solning och bad begav jag mig till Candynavia med Tomas, för att inhandla lite svenskt till skafferiet. Det hela resuterade (till Tomas fasa) i fiskbullar, fiskgratäng, köttbullar och nyponsoppa. Och lite lösgodis såklart. När han äter nästa blodpudding, tar jag mig en fiskbulle.
 
Nu ska vi titta på när Bolt krossar 100-metersfinalen. Kan bli OS höjdpunkt.

Gultrutar

2012-08-04 at 20:20:20
 
Tack Bella, för den goda toppingen. Kantareller till vår chèvresallad var ju en hit!
 

6 till 5 för att sluta på 2

2012-08-03 at 09:56:43
Fredrik konfronterar mig och Tomas med "Är ni medvetna om att det bor en råtta här?".
Ja, det har vi väl vart medvetna om. Han förklarar hur han likt Alan i Hangover får höra och se rått(jäveln) i badkaret undertiden han likt Alan, uträttar sina behov ståendes. Skadorna blev lindriga men förvåningen desto större. "Vad i..."
Vi har idag ingen råtta längre. Fyra mot en och Poco Loco fick transporteras tillbaka till sitt ursprung.
 
Vi har betat av ett kollektivt möte, ett befogat tilltaget sådant med tanke på allas oplanerade framtider. Jag och Tomas kommer med största sannolikhet bege oss vidare under September månad. Det är dags för oss att bo själva ett tag. Fram kom även att Leidy planerat att flytta ut, typ nu. Kan vara bra att veta även det. Fredrik blir kvar ett år till och även så Erik. Vårt kära kollektivliv kanske är över inom kort och vi ska in i bostadsdjungeln igen. Att leta den perfekta lägenheten tar inte bara tid, det är kul också! Välkomna ner till en tredje lya inom kort!
 
Vidare kan jag meddela att jag och Tomas under en tid planerat och förberett en flytt till Sydney lite i hemlighet. Hans tjänst var på tal om att förflyttas till andra sidan. Detta blev dock under sommaren ändrat och vi blir kvar. En vändning har dock kommit och han måste (och vill givetvis) ner till Australien under Oktober månad och kommer att jobba därifrån mellan 1-26 Oktober. Huruvida jag gör under den tiden är ännu inte klart men det är inte orimligt att jag själv befinner mig i OZ under samma tidsperiod. Måste räkna semesterdagar och möjligheter.
 
Jag har just tvättat bort fläcken från en söndertrampad kackelacka som någon trampat sönder utan att märka. Otroligt märkligt med tanke på dess storlek. Vi har sanerat lägenheten från mjöllarver, baggar och köksmalar efter att det under vår frånvaro pågått en tillväxt av fukt och skit vilket orsakat insektslockande lukter. Det är återigen rent och matrester befinner sig ej längre på spisar och diskhoar.
 
Jag funderar på om jag idag ska måla naglarna i någon fin färg, skulle vara snäll och låta Tomas välja färg och fick till svar "genomskinligt". Kul. Tänkte att jag kanske kunde ha en FÄRG och får det nya svaret till en suck "röd i det fallet". Varför inte blå? Rött hade jag ju sist. "Inte blå och inte gul, inte ens en färg i närheten". Orange då? "NEJ". Bara för det ska jag nog måla olika färger på varje nagel, som i en regnbåga genom handen. Vi får se vad han tycker om det.


En sommar med telefon

2012-08-01 at 18:39:54
Jag har fäktats med telefonen för att få till det här, appen fungerar skit kan jag meddela. Jag lär mig sakta men säkert och hittills är det bara appens fel.
 
Bilderna tycks ha blivit uppladdade och jag kan därför fortskrida inlägget utan telefon. Halvhjärtligt tack!
 
Här kommer fler bilder från sverige och vår semester!
 
Maria inledde med kärlek.
Fika hos mormor och morfar med bullen sist.
Älskade lilla Freja har blivit tung sedan Mars.
Hunken i Mållången, undrar om det inte är bra mycket bättre att vakna upp intill svensk sjö ändå.
Brännboll med möra, men hårda stekar!
Gått för att leta efter nåt gott?
Gott igen.
Älskade lilla Molly, som jag inte provlyft innan. Hon hade också blivit tung. Tyngst, till och med.
Och givetvis; hem älskade hem. Här kan man va'. Året om, men helst just precis sådär.
 
Nu är det slutsemestrat och vi lägger fokus på Malta igen. Jag har 3 timmar kvar att jobba (lunchrast) innan jag har ledigt i 3 dagar igen. Vad dagarna erbjuder kanske visas här framöver.
 
Vidare kan meddelas att jag idag införskaffat ytterligare ett bevis för att Malta är ett "wannabe land", ett land som skapar en fasad utåt för att framstå som många andra länder är. Ja ni vet "vi måste ha en familjehund för det har man på tv i USA", men det råkade bli en korsblandad golden. Eller "man måste ha en bil per person för det har man uppe i norraste ryssland för att transportera sig hundratals mil". Jag har påpekat fasad-Malta många gånger, idag såg jag något nytt:
 
Jag satt inne på banken imorse för att uträtta ärenden, utanför kommer två pikébussar med stora texter "SECURITY". "Åhfan, värdetransport" tänker jag. Det går flera minuter och in kommer en tvärtjock Maltes, så jävla kobent att han måste ha knäskydd innanför sina tighta, gamla och slitna kostymbyxor. Ovanpå hans urtvättade ljusblå (svettiga) kortärmade skjorta, har han en enorm skyddsväst. -Enorm skyddsväst. Denna stackarn knockar sina knän genom salen med ca 10 plomberade påsar med boxar av troligtvis något värdefult av transport och klädsel att döma. Mannen passerar. För att kunna bocka sig nedåt utan att lägga magen på knäna, tappa skyddsvästen och knäcka knäskydden måste han gunga ner påsarna genom att tippa kroppen i sidled -på ett ben. Perfekt läge att sno påsarna, han hinner inte ikapp! Vad som kanske är det bästa, är att han i hörnet av rummet placerat sitt gods för att gå vända två till bilen. Minuter passerar, jag vaktar påsarna med mitt liv. Vill inte bevittna stöld. Minuter passerar och last två kommer och de öppnar en dörr för att in till det rummet placera påsarna via omväg genom ett hål som innan var låst, märkligt det också om man resonerar logiskt. Om man ändå måste låsa upp dörren kan man ta påsarna genom den istället för att låsa dörren igen och öppna luckan mot samma rum. Nåväl, till min poäng: Varför har han skyddsväst och monstereskort av pikébussar om han ändå tänker lämna sitt gods utan tillsyn i en allmän väntesal? OCH, varför sätter man en tjock och tungandad Maltes på att ansvara för innehållet? Vojne. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: FASAD-MALTA.
 
Ps. Det där om svalkande vindar och inte alls så hett i luften. Glöm bort och köp mig en ansiktsfläkt eller klipp bort min lugg!