Lägenhetsbyte

2012-09-30 at 11:29:09
Nu har även vi hittat nytt.
Vår fantastiska lägenhet på Tower Road 243, kommer att få sina nycklar utbytta idag och nytt boende har för oss alla kontraktskrivits. Jag och Tomas kommer att ha tillträde efter tiden i Sydney, vilket innebär att jag just nu är bostadslös. Våra väskor är utspridda på 4 olika ställen och själv bor jag hos Johan. Kanonbra!
 
Jag ska inte säga att vi blivit kräsna efter att ha bott som gudar under ett år, men vi kommer att sakna vår utsikt. Den nya lägenheten ligger några gator bakom vilket gör att alla tre lägenheter vi haft här nere, finns alla inom en radie om 200 meter. Gillar området? Helt klart!
 
Vår senaste bostad:
 
Mitt tillfälliga boende hos Johan (andra sidan viken):
 
Vårt kommande boende på Dingli Street:
 
Jag får be om att återkomma gällande insidan av lägenheten, hjärtat av bostaden. Jag kan redan nu meddela att det finns ett stort gästrum för två, med egen balkong. Välkomna ner från den 27e!

Betsson goes IBIZA

2012-09-28 at 21:19:00
Nu har jag kommit till ro och diverse hets har lagt sig. Vi kom tillbaka efter 5 dagars konferensresa i onsdags morse, packade lägenheten på två kvällar utan att veta vart vi skulle ta vägen. Tomas flög idag till Sydney och snälla Johan låter mig bo hos honom. Vår packning är utspridda på 4 olika ställen och som det ser ut har vi nu en egen lägenhet inom kort. Vi får se imorgon då jag troligtvis sätter pennan mot pappret. Det är inte alltid superkul att flytta.
 
Ibiza, en spansk ö, mest känd för sina festresor och fulla svenskar. Ön var lugnare än vad jag väntat men hotellområdet som vi alla på 600 st invarderade blev ganska livad. Vi var alltså 600 pers från Betssons alla kontor runtom i världen, Malta och Stockholm mestadels. Helt sjukt vilken liga.
 
Varje kväll hade som nämnt olika teman, bilderna får avslöja det mesta men återfinnas kan: Neon, Hippie, Vitt, Gala och "Betsson". Succé skulle jag vilja påstå.
 
Jag och Erik slet som djur, tillsammans med Mats och Isabell, för att hitta den rätta looken. Jag trycker att vi lyckades bra?
 
 
 
 
 
 
 
Det var den hälsning jag hade från med Ibiza.

Från besök till Ibiza

2012-09-19 at 16:24:45
I söndags landade Mats och Isabell, ikväll flyger jag och Erik till Ibiza tillsammans med Betsson. Snabba svängar och tvära ryck.
 
Vi har haft det riktigt bra under tiden vi haft besök, både jag och Erik har vart lediga och har fått rått om dem. I helgen blir det Tomas tur att omhänderta och njuta dygnen runt. De har prickat in en vecka med kanonväder! En värmevåg har nått oss och det har vart behagligt varmt varje dag.
 
 
Nu ligger kläderna på hög inne i sovrummet, väskan ska packas för 5 dagar borta, där varje dag/kväll har ett tema. Kan ni lista ut några av temana?
 
 
När jag kommer hem igen har Tomas och jag fyra dagar tillsammans innan han flyger till Australien. Borta i 4 veckor alltså. Strax efter att han flygit ska vi ut ur denna lägenhet då vi sagt upp den, 30e september ska vi alla vara ute. Vart jag och mina klädväskor då hamnar är ännu oklart. Den 10e oktober flyger även jag till Sydney och tillbaka på stenen är vi först i slutet av oktober.
 
Vi hoppas hinna med allt som ska hinnas med och jag hoppas att Tomas hittar en bra lägenhet undertiden jag är på Ibiza och dansar mig till skavsår och klär ut mig till 80-talist.
 
På återhörande, nu har jag bråttom!

SEMESTER

2012-09-16 at 02:24:42
Jag jobbar min sista natt. Någonsin. Jag har alltid föredragit nattpass av den anledningen att det funkar bra för mig att vänta på dygnen samt att det är värt all den ledighet man får därpå. MEN, trots det ska det bli skönt att inte jobba fler nattpass. Jag är klar.
 
Imorgon kommer Mats och Isabell, eller idag då kan man säga, söndag. De blir här en vecka men jag och Erik hinner bara vara med under 5 dagar för sedan drar vi till España y Ibiza. Me gusta mucho! Företagsresa under 4 dagar, i solen och med härliga kollegor. Det tackar vi för!
 
Ha en fortsatt fin dag! Nu ska jag snart ta semester, dygna över söndagen och sen sova som en stock!

It's like I checked in to rehab

2012-09-14 at 02:59:00
 
Man är ju numera ansälld som PT. Här ska vi framställa hela och friska knän, och det är viktigt att ha roligt under vägen. Vi kör lite specialare till övningar och Tomas hejar fram mina armar under tiden.

Maltas sjukvård

2012-09-13 at 07:51:33
Säga vad man säga vill, jag har belägg för mina åsikter. Att Maltas sjukvård ska vara den främsta i Europa är lika sant som att de inte röker inomhus på sina krogar (bland de första länder att införa lagen om rökförbud). "Huvudsaken att det ser bra ut i pappren". Bullshit och fasader.
 
St James är ett privatägt sjukhus som ska vara lite bättre än det statliga, lite dyrare och lite närmare. Vi är stammisar allihopa och har väl lite blandade erfarenheter. Denna gång var det Tomas tur att lacka ur och gå bananas.
 
Tomas främre korsband är av sedan någon vecka, han har släppt kryckorna och har inte ont utan är mest svälld och har nedsatt rörlighet på grund av det. St James är sjukhuset som har undersökt, röntgat och nu gett remiss till sjukgymnast i samma lokaler. Jag har varit med på alla besök, som den rutinerade knäräv man är.
 
Nu under 6 veckor ska rehab utföras för att träna upp alla kringliggande småmuskler och de stora lårmusklerna, något som är viktigt för att skydda knät för ytterligare påfrestningar. Det är dessutom viktigt att ha mycket muskler inför en eventuellt kommande operation, för att underlätta den då påföljande rehabperioden.
 
Han hade idag (jag jobbar nattpass så idag var egentligen igår) sitt första möte med sjukgymnasten. Vart hon fått sin titel sjukgymnast ifrån vill jag inte gräva i men det var i vilket fall vad hon kallade sig. Brittiska var hon också, vilket hon poängterade själv, det inte bara genom att gurgla grov brittiska. Vad hon gjorde i St James källare var tämligen oklart, utan fönster och med gammal utrustning inledde hon mötet med att fråga om han hade ryggproblem. Att hon sedan efter 10 minuters samtal började undersöka fel knä var lite olustigt samtidigt som hon uttrycker sitt medlidande så sorgset att till och med kackelackan på golvet kände sig handikappad. Journalen säger klart och tydligt "korsband av - magnetröntgen gjord", men det kan vara bra att fråga ca 10 gånger huruvida korsbandet är tänjt samt tillägga att man måste göra magnetröntgen.
 
När TENS-maskinen rullar in för att "läka" knät skrattar jag, mest för att de placerar den fel och dessutom ej tar av elektrodskydden. TENS är en metod som tvingar musklerna att spänna sig, genom stöm. Skönt eller smärtsamt, beroende på hur hög styrka man kör. Jag har tävlat många gånger med maskinen och vet hur effektfull den är. Men att efter 15 minuter inse att det är fläkten som vibrerar mot låret och inte strömmen känns som en fet fail.
 
Hon går inte igenom en övning med Tomas utan visar snabbt vilka övningar som kan vara bra att kunna, med informationen riktad mot den stackars lärlingen från Tyskland som står där som ett stopplyse. Ingen förklaring, inget "prova själv nu så ska vi se om du gör rätt" och inte ens en antydan till god pedagogik.
 
Tomas lämnar källaren med en nergeggat knä (ultraljudsklet), utan information och med tre övningar som han redan utövat under flera veckor. Hon kunde inte ens fylla i försäkringspappren. Tomas vägrade att betala i entren.
 
Jag kommer från nu att ta över och till fullo ansvara för hans tillfriskning. Vi börjar idag.
 

GSOP Malta

2012-09-10 at 15:55:00
Under den vecka som passerat har ca 200 pokerspelare samlats på Malta för att tävla i den stora turneringen GSOP live, för en vinst om 69'000 Euro. Betsson hade 35 spelare på plats och Betsafe 40 stycken, stora team fanns stationerade för att bidra till eventet och min roll i röran var att agera värdinna och serva spelarna å Betssons vägnar, alltiallo-bältet satt på.
 
Det har vart långa dagar och sena nätter, lite sömn och mycket spring. Men vi har haft det riktigt roligt under tiden. För omväxlingsskull har det dagliga arbetet stimulerat och så otroligt mycket bra feedback vi fått! Vilken vecka.
 
 
 
En dag på jobbet
 
Betsson med vår spelare Aylar Lie (googla)
 
Heldag på sjön för de utslagna spelarna, bland andra Udo Gardenbach (googla)
 
Kvällsunderhållning
 
Vi som hostat för Betsson, serverat mer öl under veckan än vad någon annan pub på hela ön gjort, vi som kallats Betsson Angels och vi som stolt burit den orangea loggan. Meet Sarah, Catie, Petronella och Sanna!
 
Betsson Pokerblog: http://about.betsson.com/en/poker/
Jag har snott många bilder från Pierre, tack.
 
Ikväll börjar mina nattpass, 6 stycken ska betas av. De sista någonsin.
Dags för lite taktikvila!

42.4 mm per natt

2012-09-04 at 09:03:00

Det har alltså regnat, det har regnat monsun i två dagar!

Jag menar, hem från jobbet måste man ju ta sig. Bussarna stod stilla och sjöarna var överallt. Gå var enda alternativet i regnet och vada till knäna var ett faktum. Hundbajs. Avloppsvatten. Bensin. Rutten frukt. Död råtta. Fimpar. Sopor...

En riktig ingenjör eftersökes för att omdimentionera dagvattenhanteringen på denna ö. En avloppsbrunn ska inte spotta vatten UPPÅT.

I Times of Malta återfinnes följande kaosbilder:Nu skiner solen som vanligt men luften är svalare. Det droppade 10 grader i temperatur dagen innan ovädret började, det är inte lika fuktigt och man behöver inte köra AC. De mest drabbade områderna har mycket arbete framför sig och vi hoppas att det inte kommer mer regn. Första natten regnade det 42.4 mm och minst lika mycket till dagen efter. En man har dött av blixtnedslag och en man saknas efter att ha dragits med strömmarna längst en gångväg. Vi är säkra på vår sida av ön, Tomas har inte varit i närheten av vattenmassorna med sina kryckor som tur är och vid vårat jobb är det kaos men inte farligt.

Nu ska jag på lägenhetsvisningar. Resten av veckan bjuder på 6 dagars värdarbete på Maltas största Pokerevent!


Det svänger ju Bagheera!

2012-09-02 at 00:22:22
Ikväll håller de till rakt nedanför. Kanske är det grannens kyrka som brakar lös idag? Omöjligt att titta på film är det i alla fall, man känner sig som ett barn på Scandic's kvällsföreställningar, det luktar munkar och spelas livemusik med teater. Helt okej att vara ensam hemma när man helt omöjligt kan känna sig just ensam. Just nu rullar Elvis alla klassiker, nyss var det 90-talsklassiker och Euphoria. En sockerkaramell till sen kryper jag till sängs.