Internetlös tös

2011-09-30 at 14:43:30
Ä N T L I G E N . Imorgon flyttar vi! Det här har vi sett fram emot (inte minst Erik som numera sover med mig och Tomas under ACn).
Vi har alla börjat packa ner våra behörigheter (nej, inte ens börjat fundera kring det) och vi har alla stenkoll på hur själva flyttproceduren kommer att gå tillväga (procedur?).
Tomas kom idag på att vi kanske måste meddela internet- och tv-leverantören om att vi byter adress, good call T, bättre sent än aldrig. Själva omregistreringen ska tydligen ta några dagar så vi blir utan uppkoppling tills på tisdag. Bara så att ni där hemma vet det. Utöver det är väl allt under kontroll, eller?

Klassisk vardag

2011-09-28 at 20:37:59
Jag har ett tips att komma med. Om du inte har en elvisp men ändå ska vispa upp äggvita till maränghård massa, hoppa över delen med att vända upp-och-ner på bunken. Jag klarade mig förvisso denna gång men har lätt för att se vad som skulle kunna hända. I samma veva (vevning) passade jag på att smiska upp en vispgrädde för hand samt porösa till lite kaksmet. Hur tandborstningen känns ikväll återstår att se.

Det blev alltså bakning i Moyra idag igen. En klassisk cheesecake till mig och grabbarna.
Isabell, du kan vara lugn gällande kärlekskilona på Tomas, jag har mina tjuvknep :) Men tack för varningen!

Kaffet är kokat, här kommer kakan!

Det där med färger.

2011-09-27 at 16:46:58
När Tomas skulle provträna med St Andrews första gången, ställe jag den kanske mest självklara frågan och den fråga som de allra flesta först skulle ställa sig. "Ah vad kul, vilken färg på tröjorna har dem då?". Inte för att det egentligen spelar någon roll (jo det gör det) utan mer för att han i ett senare skede skulle ha hjälp med att hitta fotbollsskor (jo, de bör tydligen matcha).

Sagt och frågat. "Ah vad kul, vilken färg på tröjorna har dem då?". "Rosa" får jag till svar. Ja det var ju jävligt manligt och mycket ovanligt inom fotbollen (bortsett från Sevillas bortaställ 2007, Juventus 2009 och Palermo 2010). Detta ska bli intressant tänkte jag och efter att tidigare erfarat Tomas svårigheter för att särskilja flertalet icke alls så lika ting (kjol vs klänning, sedan vs kombi, chichihuahua vs råtta) blev jag inte allt för förvånad när matchtröjan väl blåttades. Lila! Den är ju lila Tomas! Färgskolan har startat och jag får inte längre sjunga på Jason Mraz dänga "Geek in the pink". Typiskt.
Han påstår dock att de ska ha ett annat ställ också, i rosa. "Okey".

Vi tappra supportrar satt och stöttade fjaskoförlusten och gav den slagne kämpen i lila skjuts hem efteråt. Bättre solnedgång från en arena får man leta efter. Men bättre fotboll är inte svårhittad. Tacka Tomas för att siffrorna hölls låga, lagets enda fotbollsspelare. I matchande skor.

En lugn helg

2011-09-26 at 11:17:40
Har passerat.

- Fredagen bjöd på sen middag i form av tacos efter att Tomas spelat korpenmatch med jobbet.
- Lördagen bjöd på Cinnabon (MONSTERbulle), lite bad och lite middagsbjudning hemma hos Duncan och Samantha. De som gifte sig för övrigt. De hade en enorm hund som de kallade för Golden Retriver. Skeptisk. Kanongod mat och trevligt sällskap i form av tre goda arbetskollegor med tillhörande respektive. Plus en hund.
- Söndagen var stendöd. Grabbarna E och R badade på ett hotell och paret S och T gick runt i cirklar på ön. Under parets runda hittades mängder med choklad, godis och även ingredienser till en kladdkaka! Fulländad söndag.

Idag är det måndag. Tomas jobbar i vanlig ordning, jag och Erik har genomfört den traditionella morgonpromenaden på 60 minuter och snart ska den sista biten kladdkaka ätas av ingen mindre är hon som bakade den. Det har sina fördelar att vara bagare. Ikväll kommer en liten kombibil förbi för att lämnas till oss, vi ska åka in till nationalarenan för att titta på Tomas andra seriematch. Imorgon används samma bil för lite kringelkrokskörning runt Malta med hemsnickrad sight seeing, för Rille, av Sarah och Erik. Men det blir imorgon det, nu: kladdkaka med extra kanel!

Bild från helgen.
Vägen till en karls hjärta går via magen. Det har jag fått lära mig och gissa vad? Det funkar!
Frukostbord följt av kladdkaksdag, sen är man klar.

Typiskt

2011-09-22 at 11:34:27
Jag skulle just skriva ett inlägg om den dörrknackande hösten som börjar närma sig även för vår del. "Vi står på tur" tänkte jag döpa den tänkta texten.
Ni som känner mig vet att jag avskyr att ha fel. Det finns liksom inte i mitt register. Men jag måste erkänna (gladeligen faktiskt): jag hade fel.

Med en googlad väderprognos  sitter jag bemästrad av sanningen. Vi får svettas ett tag till grabbar.
Det blåste så skönt och svalt igår att jag faktiskt trodde att de svala brisarna kom för att stanna. Idag står luften stilla igen och lär så göra veckan ut vad det verkar. Bra för brännan, lite sämre för vätskebalansen i kroppen.

Idag är det exakt tre veckor tills vi alla fyra systrar är samlade under samma tak igen. Jag vågar lova er varma dagar då också. Denna sommar har vart så sjukt het att hösten kommer hålla lite högre temperaturer än nedanstående genomsnitt (peppar peppar). Check this out:

För övrigt har jag en riktigt tung bakdel idag, för att åter hänvisa till det vindiga vädret igår.
Föreställ dig en ganska liten människa, med grova remmar kring midjan vars ändar är fästa vid en mindre kombi-bil. Den ganska lilla människan är totalt dubbelvikt och framåtlutad, med spända lår och all kraft riktad framåt. Den ganska lilla människan stretar stillastående med den mindre kombi-bilen på släp efter sig.
Enligt mig själv en hyffsat bra beskrivning av gårdagens promenad i motvind. Dagens bakdel gör sig som sagt hyffsat påmind.

Öns vindar har även bidragit till frekvent sandsopning inne på de tvärvita klinkergolven. Uppskattningsvis en liter finkornig byggsand per dag. Pest eller kolera? Instängd varmluft eller sandbeklädda golv?

Nu ska jag iväg på en liten intervju!
Hej på er.

Kvällsprocedur

2011-09-20 at 10:25:08
Det är underhållning i Moyra varje kväll innan läggdags. Kuddar viner genom sovrum, badlakan piskas mot badrumskakel, handflator möts i svidande smällar, offer faller platt och blod spirar ner längs kroppar.

På en av oss.
På mig.

Jag hör ljud. Jag ser skuggor. Jag känner mig förföljd. Jag sover oroligt. Jag försvarar min kropp i sömnen. Jag hugger efter byten. Jag viker mig inte i en duell.
Mina sambos börjar tvivla på huruvida jag far med sanning eller osanning, jag har snart mina medspelare på fiendens sida. De bygger upp en armé och de tror att jag inte vet om det.

Sanningen skall i framtiden träda in i ljuset, världen ska skåda mina sanna ord. Den maltesiska myggan är djävulens sände son, tagen till jorden för att äta mig levande.

Kom an, du fule flygfä! Jag sitter med dödens spray och väntar på dig. Fegis.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiger_mosquito

En lördag i Valletta

2011-09-18 at 11:26:34
Huvudstadsatmosfär.

På morgonen blev jag och lill-Erik semi-malteser. Maltesiskt ID införskaffades!

Sen hittade vi badshorts till lill-Erik. Äntligen!

Vi träffade ett gäng skvallergubbar som samlats för att... skvallra. Misstänker att damerna tvingats till syjunta.
Man finner dessa överallt på ön, ölkaggar som sitter och snackar skit (inte sällan över en Cisk), alternativt tiger tillsammans på en parkbänk med damerna på bänken mittemot. Mysgubbar.

Malta levererade även från poliskåren.

Nu är vi alla glada och nöjda.


Nu ska vi åka och hämta Rillich40 från flygplatsen (Rille från Renskullen 40). Han är en kompis till Tomas och Erik som ska ner på arbetsintervju. Välkommen ner Rille!

Men nu tror jag väl!

2011-09-15 at 14:52:39
Vi har bildat en tvåmanspakt, jag och min sambo. Eller ja, den sambo jag träffar mest. En överenskommelse över två man.
Det ligger till så här, vi har börjat nya liv och därtill hör kost och träning. För att jag ska få äta min choklad som jag har dagligt intag av, tvingas jag till motion (hårt drillad av pakten). Erik har väl ungefär samma limbonivå. Önska oss lycka till!
(Emma, mina sporttoppar är kvarglömda hemma -bring me)


Mormor&Morfar, tack för hälsningen! Lyllos mamma och lillasyster som fick äta mormors hemkok. Jag gjorde faktiskt dina köttbullar igår, de blev mycket uppskattade av varggrabbarna. Vi har det bara bra och vi hoppas ni har det bra där hemma också, förmodar att Nabban är riktigt fin i färgerna nu. Kramar från oss

Nya lägenheten

2011-09-14 at 14:49:56
Den vi flyttar till hoppas vi inte innehåller byggfukt. Den är noga granskad av oss och vi har höga förväntningar.

Välkommen att hälsa på oss!

Men ta med egna badbyxor och egen brassestol, vi har konstaterat att det inte finns att köpa här. Jag och Erik gick bet efter tre svettiga timmar på stan. Inte ens det som de är bra på är de bra på.

Gamla lägenheten

2011-09-14 at 14:31:41
Ett inlägg till er som undrar hur vi bor just nu, lägenheten som vi flyr pga anledningarna -sängplats och mögelinvasion.
Det är vid första anblick en jättefin lägenhet, den har perfekt läge och är rejäl invändigt. Pass på.

Master bedroom.

Nedre toalett.

Nedre hall.

Vardagsrum.

Övre hall.

Övre toalett.

Kök.


Då vi flera gånger haft mögelsanering bakom tex garderob och längs många väggar, finns inga riktigt grottiga, gröna bilder att visa på blomningen. OCH, kära läsare, idag inte mindre än två månader efter bestämd tid kom det hit två hantverkare för att korrigera fuskmontage och fuskbygge i badrum/dusch. Hobbyingenjör som man får kalla sig efter 3 av 5 år, har jag länge noterat fel till hyresvärden. Idag alltså, byggde de in fukten desto mer, fogade lite här, borrade bort lite fläckar där och målade över lite mögel överallt. Frustrerande och det svider i en bättre vetandes ögon. Synd på en så påskostad lägenhet.

Hur ska jag uttrycka mig...

2011-09-13 at 11:04:53
Jo -nu håller de käft, grabbarna.

Man kan även konstatera, att på samma ställe som ovan, har kläddocksdesignern verkligen lyckats fånga "maltesen" i dockorna.

Gästskribent

2011-09-11 at 18:18:00
God eftermiddag.

Då Hoof's dotran fått både skrivkramp och hjärnsläpp så stegar i dag en gästskribent in och greppar pennan. Med mitt omänskligt vårdade och välskolade språk ska jag guida eventuella läsare i hälsingeskogarna med omnejd genom vår händelserika vecka.

Sedan kollektivet i Sliema fick sina senaste två tillskott har gruppens fokus legat på att finna ny bostad. Letandet har varit långt, omständigt, intressant, beslutsångestframkallande och svettigt. Men nu är vi äntligen i hamn med pojektet. I torsdags skrev vi under kontraktet för vad som kommer vara potentiella besökares uppehälle när ni pallrat er ner till oss här på klippan. Vi har tre veckor kvar i trängseln där vi idag sitter och ser med stor längtan fram emot att få göra vår nya bostad hemtrevlig.

Kollektivet har inte bara fått sig en ny bostad utan också ett ny livsstil. Med mina 25 år på nacken så har jag självutnämt mig till familjens överhuvud och svarar numer endast på tilltalet "Big Daddy". Big Daddy har tillsammans med sina lärlingar avklarat första veckans matschema där alla hunnit bjuda på varsin specialité. Daddys egna crabstickspasta, för övrigt ihoptrollad på vad som bäst beskrivs som "begränsade resurser", utsågs föga förvånande till veckans höjdpunkt.

Beskedet om bostadslösningen har lagt klang på veckans tema där varje sötsug har kunnat motiverats med citat: "Man får unna sig när man firar". Kvällsfikor med chees-cakes och chokladtårtor. Eftermiddagskaffe med MONSTERSTORA kannelbullar. Middagar med det lilla extra. Utekväll med salsadansande och godricka. Veckan har med andra ord varit god för själen.

Denna vecka i firandets tecken avslutas ikväll med en mysmiddag och filmmaraton (jag sa tydligen lära mig Disney) i hemmets lugna där Nordanåtösen står för middagen, Big Daddy för äppelpajen och småpojkarna för underhållningen.

I morgon är vi åter tillbaka i verkligheten med en ny vecka fylld av jobb och jobbsökningar där vi hoppas kunna leverera positiva besked snart nog.

Nu skall äpplen skivas och vaniljvisp vispas, vargarna är hungriga.


Tomas

Vi är med lägenhet

2011-09-08 at 18:04:18

Nu är det klart, lägenheten den senare är påskriven och vi har nytt boende från den 1a oktober. Vad som även är klart, är att mina älskade systrar kommer ner och hälsar på som första besökare i den nya lyan. Vi ser alla här nere fram emot det jättemycket och jag längtar galet mycket efter er. Morgonte till soluppgången och kvällsvin till solnedgången. Komsi!

Tomas ser man inte mycket av under veckodagarna, har han inte träning så har han match och har han inte match så jobbar han. Men idag var det public holiday, ligan begav sig till öns största strand tillsammans med fler goa gubbar, andra soldyrkare och flertalet skumma urinvånare. Vi fann en lirare som valt sovposition av mindre kroppscharmande art. Grabbarna tog sikte och funderade länge på hur valet av sovstil gjorts.


Vi har även här i veckan besökt en riktigt äcklig beach på västa sidan av ön, en av fyra sandstränder och troligtvis den fulaste. Nu vet vi det och behöver inte åka dit igen. Tong och slemsten, vi vet vart vi hittar dig.


Observera det lilla barnet med snorkel och plastpåse på huvudet.


Diskriminera mera

2011-09-06 at 11:18:45

Den maltesiska vänligheten. Vojne vojne. Skona mig.
Fick idag lära mig, av en mycket äldre man, hur man ska bete sig på denna ö. Ord och inga visor. Tanter, damer, tjejer, smala, tjocka, kvadratiska och ovala, alla promenerar eller löper strandpromenaden i så lite kläder som möjligt. Det faller sig naturligt när man tränar i 30 graders värme klockan 08.00. Är man blond, turist eller helt enkel bara svensk faller det naturliga sig lite annorlunda. Tydligen. "You cant walk like that! Thats beach clothes! You cant walk like that!!".
Nej förlåt gubbe lilla, jag lämnar väl sporttoppen hemma nästa gång då och hälsa frun att täcka valkarna hon med.

Något betydligt mer underhållande är en av mina tre sambos, Tomas. Ibland hittar man honom i ett rum, fyllt av utspillt sköljmedel, till försök av att lära sig dansa moonwalk. Vart har jag hamnat?


0035679860900

2011-09-03 at 21:54:00

Sifferföljden ovan föreställer inget annat än mitt nya maltesiska mobilnummer. Spara det och använd det framöver om ni vill nå mig :)

För att följa upp senaste inläggat kan jag meddela att
- Löken finns kvar och växer sig starkare för varje dag. Den är uppe i två måltider och jag tror att den överlever fem bidrag till spisningar.
- Favoritlägenheten är bräckt av den vi såg senare under kvällen! Ny pärla är satt på pedistal och vi ligger nu i förhandlingar och i strid. Vår (förhoppningsvis) nya lya ligger ca 50 m ifrån nuvarande och är ett komplex av tre sovrum, två badrum (räcker ju faktiskt det med) och med ett fantastiskt kök/vardagsrum plus tillhörande balkong med utsikt mot hela strandpromenaden-havet-kustremsan-dagssolen-solnedgången osv. Observera att mycket här på ön ligger på 50 m avstånd...

Vi vill alltså nu att nu korsar fingrar, håller tummar, undviker stegar, inte saltar på en vecka och helst inte placerar nycklar på bord. Allt för vår skull.

Idag har vi varit vid St Peters Pool och bland annat: spanat (grabbarna), lekt (grabbarna), hämtat sand på bottnen (grabbarna), jävlats (grabbarna), luftat (grabbarna), ätit mycket och gott (jag).


JAG HAR KÖRT I VÄNSTERTRAFIK!
Det gick bra och mycket pga min körskolning av far "hon kör som en gud -aggresivt".


Lilla löken!

2011-09-02 at 17:51:26

Vi har hittat en monsterlök, Erik och jag. Jag tror att jag låter den ha fokus i detta inlägg för det var en massiv jävel. Vi snackar sydeurpeisk rosa gullök, normalt ganska mild. Detta odjur vägde 645 g och var ett måste i trofépåsen hem från matbutiken. Den var omöjlig att hacka utan att fälla flodtårar och den gick nästan inte att äta, den tar alla pris alla kategorier. Vår wook blev lökigt strong och fräsigt god. Nästa gång ska jag hitta den största persikan! Nog med tid i rampljuset onion.

Vi hittade troligtvis rätt idag. Lägenheten som vi väntat på. Jag vill inte skjuta av en kork och säga att det är klart för vi ska se en till ikväll men den hade allt vi eftersökte. Terrass på ca 100kvm med havsutsikt, enormt kök, tre fina sovrum, fyra (!) badrum, 50 m från Tomas jobb, 50 m från Surf Side´s badplats och onödigt nära det nya zeeländska lunchhaket Mint. Slutet är nära. Väljer vi den har vi inflytt första oktober. Korsa fingrar, håll tummar och undvik gärna att gå under stegar å våra vägnar.

Pappa sa till mig innan jag for "du ska se, du kommer bli sjuk nu igen när du flyttar ner, direkt". Jag måste erkänna, du hade rätt. Inte mer än 36 timmar tog det mig att svälja en bacill och få en fin förkylning. Snor och skrovel, Im back!