Solnedgångsaktivitet

2013-05-31 at 19:27:08
Så här såg vi ut sent igår kväll:
 
 
Jag hoppade lite hopprep, sen var jag nog mest bara ivägen för han som frenetiskt håller koll på varje sekund av sin träning/vila. Man får ju inte förstöra systematiken. Jag är världsbra på att rubba cirklar, om ni inte visste.

Helvetesrepris!

2013-05-28 at 20:12:00
Varje kväll innan läggdags. Varje natt. Kuddar viner genom sovrum, badlakan piskas mot badrumskakel, handflator möts i svidande smällar, offer faller platt och blod spirar ner längs trötta kroppar.

På en av oss.
På mig.

Jag hör ljud. Jag ser skuggor. Jag känner mig förföljd. Jag sover oroligt. Jag försvarar min kropp i sömnen. Jag hugger efter byten. Famlar i mörkret. Jag viker mig inte i en duell. Inte en gång.
Min sambo börjar tvivla på huruvida jag far med sanning eller osanning, jag har snart min medspelare på fiendens sida. De bygger upp en armé och de tror att jag inte vet om det.

Sanningen skall träda fram i ljuset, världen ska skåda mina sanna ord. Den maltesiska myggan är djävulens sände son, tagen till jorden för att äta mig levande.

Kom an, du fule flygfä! Jag sitter med dödens röda spray och väntar på dig.
 

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiger_mosquito

"Vi ska träna skitmycket i helgen"

2013-05-27 at 21:06:30
I helgen har vi vart ute på två långa promenader, Tomas hamnar som oftast längre och längre bakom tills han joggar ikapp. Halkar efter igen innan han tassar ikapp lite smått. Jag förstår varför det är en kvinnogrej att "gå ut och gå" eller powerwalka, män verkar inte ha samma flyt i skorna. Men springa, då går det undan desto mer. Intressanta tankegångar som jag kanske ska fundera lite mer kring.
 
Tanken var oavsett att vi skulle träna mycket i helgen, gymma och promenera långt. Mest för att Tomas lever i en eufori med sitt knä, han tränar dagarna igenom och kyler med ispåsar på kvällen. Jag brukar hitta honom i diverse kroppspositioner och övningar "kolla, kolla här då, titta nu du". Träningshelg hade vi döpt helgen till. Bara en av oss levererade. Det är alltid bra att ha ett uppsatt mål, desto högre mål desto längre ifrån dem kommer man.
 
Två promenader till soluppgångarna lördag och söndag lyckades vi åstadkomma, långa och stora frukostar på favoritställen och eftermiddagssömn på klipporna i solen. Det väger upp den träningsmängd jag gick miste om. Stor och stark kan jag bli en annan gång. På tal om stor och stark, jag har gett upp drömmen om att komma ner i mormors ljusgula, knälånga klänning till sommarens 60talsfest, den som hon gifte sig i gravid månad 6! Stor och stark eller inte, får den inte ens över axlarna i dagsläget, måtten att döma. Otroligt mormor, vad liten och nätt du var!
 
 
Sommaren har inte slagit till med full kraft riktigt ännu, inte om man jämför med förra året. Skratta bäst ni vill åt att vi säger "bara" 25 om dagarna, men det blåser och upplevs ostadigt, jag skulle vilja påstå att vädret hemma i Sverige är likvärdigt, åtminstone i skuggan. Till följd av detta är havet ännu inte uppvärmt och med 19 grader i det blå ska ni inte vänta er ett dopp från min sida inom närmaste framtiden. Jag doppar fötterna när termostaten närmar sig 25.
 
I övrigt, kackerlackan har antingen självdött eller rymt, den har inte visat sig på över en vecka. Jag har klippt av mycket av det långa, toviga hår jag har. Vi sitter och spanar på flyg hem för sommarens efterlängtade semester. Vi kollar på turisttips för Wien då vår lilla weekend närmar sig med stormsteg. Vi bor riktigt nära shoppinggatan, välplanerat och bra. Grabbarna tror fortfarande att det rör sig om en fotbollsresa. De är så lurade...

Grönt och ludet

2013-05-20 at 20:32:36
Inte jättemycket har hänt sedan sist. Lägenheten är återställd efter Tomas rokad och utvändning av alla möbler. Jag kanske ska visa varför han flippade ur och monterade isär garderober, sängar och byråer? Låt säga att Karin kom mitt i stöket, lämnade lagom tills att det mesta kom i ordning.
 
 
Återigen fint som sagt, blomjävlarna som ni minns, de blommar för fullt igen och myggorna har hissat flagg. Peppar peppar. Kan det vara den röda insektssprayen som dödar dem? Vi har en röd spray avsedd för våra nytillkomna gäster svartmyrorna. Invasion! De intar vårt terrerorium, myggor ut myror in. Borde testa om sprayen fungerar lika effektivt på den stora kackerlackan vi har i badrummet. Hade en fight med den tidigare i veckan, inne på toan. Tomas lyfte på tvättmaskinen och försökte mota ut den mot mig, medans han själv stod på en stol och gormade. Jag stod barfota. Med en converse i handen. Den verkar svårtämjd, får ta till sprayen nästa gång den vågar sig fram. Rikligt djurliv på Malta.
 
Vi tittade på Eurovision i lördags också, via datorn kunde vi följa den svenska sändningen och jag konstaterade att det var så otroligt mysigt att få sjunka ner i soffan med godis och titta på svensk tv. Som hemma! Hemma i Alfta. Tomas kontrade "Mysigt?? Jag sitter med dina fötter över mig och kollar på Melodifestivalen!" Gick väl någon fotbollsmatch på någon annan kanal furst ja. Han blev nöjd när Ukrainas bidrag dök upp... Sen somnade han i soffan.

Mercedes-Benz Fashion Week

2013-05-12 at 22:11:38
Förra året gick jag tre visningar under Malta Fashion Week, vilket var riktigt kul men inget jag kände att jag behövde göra igen. Nu har samma modevecka passerat och jag fick i veckan en förfrågan, jag behövdes under finalkvällen. "Ok, en sista gång". Vilken tjej tackar nej till smink, höga klackar, röda mattor, kamerablixrar och coola modevisningar? Tomas bestämde att vi skulle dit. Jag slapp i år att gå på catwalken, som tur var. Ett stressmoment som inte var särskilt kul. Eftereffekten var dock som en kanna kaffe i blodsystemet. Rus! Det "slapp" jag alltså i år, vi hade en fotoshoot i två klänningar. Lagomt och tacksamt. Väntar spänt på resultatet! I år var vi bänkade på VIP-sektionen, klackarna avtagna, bakåtlutade och med en drink i näven.
 
Designer: Fleur Kelinza
 
Visningen hade mycket snyggt och desto mer konstigt att bjuda på. Notera den svenska flaggan som var på plats. Svensk design tenderar att vara den bästa, så även under denna visning.
 
 
Showen var i grannbyggnaden till Maltas nationalarena i fotboll. I samma stund som visningen pågick spelades finalen i högsta ligan här på ön. Man kunde höra jubel och ett satans liv. Men han var ganska nöjd inne i denna lokal också, sittandes och tittandes på modevisning.
 
 
Bilder från visningen lär dyka upp här inom kort: http://fashionweek.com.mt/photo-gallery/
Fler bilden från min shoot kanske visas här om ett tag.
 
Denna vecka bor kusin Karin hos oss. Hon kom och knackade på dörren i tisdags, stannar till fredag. Vilken chock jag fick! Tomas storstädning har pågått i tre-fyra dagar men ska förhoppningsvis vara klar snart. Jag har lagt mig i lagom i hans monsterprojekt. Vi kommer numera in i alla rum obehindrat så det mesta är tillbaka på ordinare plats.

Han skulle städa lite...

2013-05-09 at 18:48:41
 
Hänvisad till soffan för att få vår sömn, är vi tydligen båda två.
"Nu kan jag systematiskt gå fram och tillbaka, hörn till hörn".
 
HJÄLP

Mollys första utlandsresa

2013-05-08 at 00:46:00
Vem kunde ana att mosters Molly, 1 år, skulle få se havet och sätta fötterna på sand för första gången -hos oss! På Malta! Det har vart så mysigt och kul! Det är inte jätteofta man vaknar 06:30 varje morgon i en vecka, pigg och glad, av barnfötter i sovrummet.
 
Lilltjejen har tyvärr vart febrig under hela veckan, pendlat mellan 37.6-39.5 men vart lika glad för det. Mer sömn och mindre sol räddade semestern för henne och visst ser hon glad ut?
 
Trehjuling i Sliema (SAS är ersättningsskyldiga):
 
Valletta:
 
Golden Bay:
 
Mdina:
 
Sliema:
 
En fin vecka med minnen för livet.
 
Givetvis har vi med god tajming lyckats lockat fram den första kackelackan i lägenheten, till Andreas stora förtjusing. Vem kunde ana att dels kackelackan skulle dyka upp mitt i natten mitt i badrummet och dels att en badkarskant håller för en fullvuxen man? Vi som tyckte att Molly har en gäll ton.