Julen

2012-12-30 at 21:58:58
Nu är jag tillbaka på ön och har landat i soffan. Inte lika kallt i lägenheten som jag väntat och jag antar att jag kommer att klara mig bra ensam några dagar. Toaletten som de lovat skruva upp under vår semester ligger fortfarande trasig i badkaret, kanske inte allt för otippat. Jag ska samla ork och bli arg till morgondagen kanske, det är som sagt tur att vi har två toaletter.
 
Jag har summerat lite bilder från julen och känner direkt att jag inte alls har humöret för att sitta på Malta just nu. Jag låter några dagar passera så känns det bättre.
 
Imorgon väntar jobb och nyår. Sov så gott!
 
Lilla julafton i Stockholm:
 
Hemmahäng:
 
Julafton:
 
Annandag och födelsedag:
 
Sista dagen i Alfta:

Prag - Stockholm

2012-12-18 at 09:11:57
Vår sinnesvecka är över och nöjda har vi nu installerat oss på varsinna håll. Jag sitter i Alfta och Julia snart i Borås. Nöjdögon.
 
Vi behöver lång tid för att slicka såren från denna vansinnigt roliga vecka, kroppen har fått tugga taggtråd samt en och annan alvedon. Julia, som älskar att skriva listor, har en citatlista sedan lång tid tillbaka. Efter denna vecka består majoriteten av listan av citat direkttagna från Prag. Hon har i sin blogg nämnt några av dem. Vi hoppas på att åka till nästa event för att uttöka listan ytterligare. Kanonkul vecka!
 
Nu ska jag ha en kanonkul semester hemma, hemma i Hälsingland!
 

Dancing House

2012-12-13 at 18:46:30

Idag tog vi en promenad in till stan för att rasta vår kollega Fredrik som jobbar dygnen runt. Han behöver luft så vi tog med honom efter lätt övertalning, allt detta för att titta på "ett jävla hus" som han uttryckte det. Nåväl, vi fann huset mycket tilltalande och coolt.

Hem kom vi sedan med hjälp av tunnelbanor och kartläsning, sånt som jag gillar.

Just ju ligger vi på rummet och taktikvilar. Man vet aldrig hur lång en kväll blir... Kanske kommer vi att lussa?


Tjecklista

2012-12-13 at 01:36:41
Så är vi här och springer runt, som de två värdinnorna vi är. Poker och poker. Staden är otroligt fin och det bubblar julkänslor i oss, det finns snö! Men det första ordet som spontant kommer till mig är kyla. Satan vad stryk vi får, inte minst våra tunna jackor. Som tur är spenderar vi mestadels av tiden inne på hotellet/casinot och minioriteten av tiden utomhus. Lager på lager är en metod vi tillämpat och den fungerar ganska bra. Så när som på bristen av utrymme i våra jackor.
 
Första dagen ägnade vi åt att reka innerstaden för att ta ut älgstråk och kalvstigar åt våra gäster som vi andra dagen (idag) vallfärdade mellan turisthållplats och sevärdhet med oss i täten. Vi har gjort Prag två gånger kan man säga och således fryst arslet av oss två gånger. Inte helt optimalt med tanke på att förkylningen kom redan dagen innan vi flög hit. Alvedon och nässpray, tack Julia och Tjeckiska apoteket. Check.

Vi har i övrigt sett totalt tre snoppar, helt oförberett och utan förvarning. Det kommer nog inte att hända igen med tanke på att vi för första och sista gången besökt hotellets bastu. Vi kommer aldrig igen köpa smultronvatten och mest troligt avstår vi snattning i detta land efter att vi bevittnat blåljus och hysterisk kvinna skrika på tjeckiska i gråt. Vi har kissat för 10 tjeckkronor bakom en filt under en judisk synagoga och bredvid en massgrav. Vi har även fått kvitto på 39 kr för en texiresa om 390 kr. Check.

Med tanke på att Julia inledde vår vecka (efter en dag av klädhandling/julshopping/taxfree-fynd/resa) med orden "det här är det bästa som hänt mig idag" då hon får en flaska vatten i handen, tror vi båda att veckan fortsätter i samma anda. Så länge det finns en flaska vatten lättillgänglig.
 


Till GSOP, Prag

2012-12-10 at 13:45:50

Efter en perfekt andra advent sitter vi nu glada på flygplatsen med tunga väskor, kalla vattenflaskor och är glada över materiell lycka. Vi uppdaterar er på plats i den mån det går.

Julia: www.juliaen.com

På återhörande!


Fredag

2012-12-07 at 13:22:13
Morgonstund har tandborste (?) i mun.
 

Införplanering

2012-12-06 at 21:48:12
Vi smider planer samtidigt som vi jobbar, jag och Jullan. Vi testar kläder som vi kanske kan ha i öst, vi lägger scheman över en kaffe, vi speglar oss i julgranskulor, vi fotograferar färgglada syrullar, vi solar pannan i vintersolen och vi längtar båda två hem lika mycket. Två arbetspass kvar.
 
 
Vi kommer inte ha klänningar i öst, men passade på att tesat det mesta i alla butiker. Sanningen är den att vi kommer att ha kläder från DETTA ställe.
 
På söndag bakar vi pepparkakor!

All I want for christmas

2012-12-04 at 13:20:18
Det är lätt hänt att man får överskottsenergi om man sover 10 timmar per natt, äter en lussebulle till frukost och tar en kopp glögg efter lunch. Tomas tycker att jag är knasig. Det räknas till samma kategori som "Har du druckit kaffe?"
 
 
5 arbetsdagar kvar till avgång.

Sista november och första advent

2012-12-03 at 12:12:08
Om exakt en vecka åker jag och Jullan till östeuropa, Prag och lite pokerjobb väntar damerna och vi hoppas kanske framför allt på normalbra decemberväder. En skaljacka och converse i nollgradiga europa kommer att håna mig i slasket. Kul kommer vi ha oavsett. En vacka till Prag alltså, två veckor till Sverige. Vi har jobbat in en julstämning på ön och det luktar fortfarande saffran i lägenheten. Bakverkstan var i full rulle under första advent och hela frysen är full av lussekatter, glögg finns det kvar och pepparkakor ska vi förhoppningsvis baka nästa helg. Åtminstone vill jag äta lite pepparkaksdeg.
 
Jag har Jullan har vart lediga i tre dagar nu och har umgåtts mycket, kanske bakat desto mer. Men i fredags var det dags att smutta i den stora kupan. Rödvinet flödade och ja, det tycker ju vi är gott.