Sigbritt och Nils-Erik

2013-04-27 at 18:57:31
Det har gått fort, som vanligt. Vädret har inte vart jättebra men kanske bästa tänkbara för orken att röra sig och se sig om. De har fått se hela ön och vi har ätit gott hela veckan.
 
Vi har fått lära oss mycket från Nisse, bland annat att tortyrredskapet "hästen" måste gjort det svårt att kissa (de har besökt tortyrmuseum i Mdina) samt att det på Malta finns naturligt skapta vägbulor på vägarna. Det visste vi i och för sig. Han är klok Nisse. Sigbritt har efter en middag konstaterat att om hon skulle ta sista klunken vin ur sitt glas, skulle vi få en show med sång och gitarr av henne när vi kom hem. Det tyckte vi lät intressant men hon var svårlurad. De är sluga båda två, och många nya ord har vi dessutom fått lära oss. Sånt som händer när ungdomar förlorar frågesport med utklassning. Mjölkbonden har haft sovmorgon hela veckan dessutom, jag och Tomas har vart uppe först varje morgon. En tecken på att de slappnat av och sovit gott får vi hoppas.
 
Vi har alla haft en fin vecka och våra besökare är mer än nöjda. De åker hem med minnen för livet.
 
Frågesport:
 
Födelsedag:
 
Hemma hos Fredrik:
 
Lukta på havet:
 
Golden Bay:
 
Nu bäddar vi för om nästa besök på tisdag! Syster Sanna med man Andreas och dotter Molly, vi längtar!!

Nu är de på plats

2013-04-23 at 22:10:13
Tomas farmor med karl är nu installerade och resan ner gick bra. Tomas flög ner med dem tidigare idag från Stockholm och de stannar till söndag. Veckodagarna kommer Erik och Fredrik att spendera tillsammans med Sigbritt och Nils-Erik, och helgen har vi med dem. Det ska bli mysigt och även lite intressant att se hur de trivs på ön. Återkopplar efter helgen. Nu ska jag trissa Tomas som har lite noja, det är hans sista kväll som halvung. Imorn blir han lite halvgammal.
 
 
Jag har även en annan sak att berätta, något som rör kvinnans förmåga att vara övertydlig och mannens förmåga att lyckas. I och med att Tomas skulle till Milano och spendera en heldag, tyckte jag lite synd om honom som skulle sitta ensam på en pub, dricka öl, slappna av, roa sig, återhämta sig efter en hård helg i Valencia, komma till ro och kanske till och med få se en fotbollsmatch. Jag tog helt enkelt det lätta beslutet att skriva en relativt kort lista med saker som gärna fick följa med hem från Milano. Lite materiella ting. Skor och så. Sagt och gjort, en kort liten lista innehållande utförliga beskrivningar med märke, modell, färg, storlek, pris, artikellnummer (utifall att) och en till flera bilder (för att vara extremt övertydlig). Lite som en pekbok. Jag får ett samtal, där Tomas står med en sko i hand, vrider och vänder, har lite svårt att avgöra om det är träsula, gummisula, om färgen är svart eller blå. Är skomaterialet gummi eller läder? Frågan är om märket på denna nu är densamma som den på bilden? Jag blir lite kallsvettig i luren (men fortfarande tacksam) och såhär i efterhand inser jag att skeppet seglade i hamn. Det blev rätt! Glad för att ha besök, glad för att inte vara ensam mer och glad för att Tomas slapp sitta uttråkad på en sportbar och kolla på fotboll i Italien.

Varning för stark bild

2013-04-18 at 18:48:05
Jag är ensam hemma och kan göra precis vad jag vill! Precis när jag vill. Jag ska möblera om lite, laga onyttig mat, sova länge och snarka högt! Det var länge sedan jag hade en kväll ensam, ska nog plocka fram gitarren och riva av en dänga. Våran operasångare på andra sidan väggen tycks redan vikt ner sig efter att vi överröstat en längre tid. Tomas är tillbaka på tisdag, tillsammans med årets första besök. Det ser vi fram emot!
 
 
Imorgon är det fredag, vart tar dagarna vägen?
Fredag är lika med öl på jobbterrassen.

Varning för starka bilder

2013-04-15 at 21:29:00
Sommaren har nått oss och vi har haft vår första lördag på stranden. Golden Bay, en bit norrut på ön, fick leverera premiärsolning och premiärbränd hud. Lite grisrosa blev vi allt. Klassiskt.
 
 
I söndags jobbade vi med ideell djuromsorg. Vi såg två trasiga hundar stappla fram utanför lägenheten, i så dåligt skick att de nästintill inte kunde gå. Den ena sämre och sjukare än den andra, men båda troligtvis sjungandes på sin sista vers. De hade båda skabb och säkerligen någon form av cancer, med tanke på de stora bölder som de hade. Vi berördes och mådde riktigt dåligt och ringde direkt till Maltas djurskydd, via Tomas fd kollega Francesca. Vi höll span på de små liven och skuggade dem i  1.5 timma innan räddning var på plats. Det skulle visa sig att en gammal tant och gubbe ägde hundarna, oförmögen att ta hand om dem då de själva var sjuka. De hölls inlåsta och matades, men inte mycket mer. De var utsläppta fritt några timmar då och då. Djurskyddet hade sökt ägare och hundarna i 6 månader och slutligen får de nu vila i frid. Veterinären kom direkt och tog över. Två lidande hundar mindre på ön. Desto fler återstår.
 
 
Just nu håller vi på att sanera lägenheten efter att Tomas envisats med att steka gammalt kött. Griskött dessutom. Det luktar prutt i hela förbannade lägenheten och jag håller mig inlåst på sovrummet. Stekpannan ligger på Tomas initiativ i diskmaskinen för tvätt nr tre i ordningen. Vi är vegetarianer veckan ut.
 
På torsdag flyger Tomas till Valencia för en helg med grabbar från Sverige. Det blir en lugn helg för mig på Malta alltså (vad han tror och hör mig säga i alla fall).

Coacharn

2013-04-06 at 15:55:49
Idag har det vart fotboll på agendan. Igen. En hel drös svenska pojkar är nere på besök och fotboll skulle det spelas. Tomas agerade coach och jag agerade fotograf. Säkrast så.
 
 
Jag lurade kroppen till lite långatjocka backintervaller också, gick så pass bra att jag ikväll kommer att unna mig  något riktigt gott. Kanske lite öl. Om det hade gått dåligt hade jag givetvis tröstat mig med samma intag. Oavsett så blir det en trevlig (fotbolls-) kväll.
 
Jag såg lite djur under min tur också, en igelkott och en minst lika stor sork. De hade utöver storleken ytterligare en sak gemensamt -de var båda riktigt brutalt överkörda och platta. Mitt i min vägbana, passerades olyckligt 22 gånger om.
 
 
Tomas har i veckan spungit även han. Jogg på löpband i 8 minuter. Det går fort framåt, och bra går det givetvis också. Han är lycklig och glad, Tomas.