15-29 juli

2012-07-31 at 11:04:32
Vi är nu tillbaka till stenen vi bor på, tillsammans med våra rutiner och vår vardag. Hettan vi mötte var inte alls lika tryckande som vi väntat oss. Det snurrar runt 35 grader om dagarna men det fläktar ganska bra. Att landa i jeans och convers var väl dock ingen hit.
 
Resan hem gick bra för oss, vi sov stafett från 20.00 till 11.00 då vi landade. På resande fot under 15 timmar alltså. Det gick skitbra!
 
Under semestern har vi hunnit med otroligt mycket, vi låg igår och försökte summera varje dag vi hade i svea. Det var inte lätt men vi klarade det! Från bäbisträff, till middagar, till brännboll, till stugor, till bröllop! Kameran har inte vart med så mycket men jag har endel bilder att visa.
 
Fyra vänner med respektive (samt Cissis och Andreas lilla Freja):
 
Släktträff i Mållången:
 
Brännboll:
 
Bröllop:
 
 
 
Allting gott, slutet gott. Hem i mörkret går både gäster och brudpar. Vi hade en fantistisk dag, tack!
Fler bilder finns på telefonen, kanske att jag laddar upp lite fler senare, nu är jag helt fyrkantig i ögonen och tänker slappna av på balkongen med ett glas juice. Lev väl!

b'togħma inbid '12

2012-07-14 at 09:48:41
 
 
Så var det dags för detta års upplaga av vinfestivalen för ett av Maltas två olika vinproducenter, Marsovin. Det är för övrigt vad som står i rubriken, vinprovning, på maltesiska. Hosta till och det faller rätt i uttal.
Förra året var vi på samma festival för samma producent, samma plats och även då precis innan vi for hem. Gott! Med en nävfull biljetter smuttade vi runt på rödviner, desertviner och bubbel. Upp och hoppa, på jobbet idag klockan 7.45 men hey, ikväll tar jag semester och desto bättre: imorn är vi i sverige!!
 
 
För den som idag söker Tomas: återigen befinner han sig på djupt vatten tillsammans med tankade entusiaster. Jag har inte fattat det här med äckliga vrak och fartyg, som mest bara får mig att inte vilja bada. 35 m under ytan inom kort, är vart han är. Hua. Vi kompletterar varandra bra med våra höga/djupa "respekter".

Det är DIN hamster

2012-07-12 at 20:04:41
Det har vart en ganska händelserik vecka. Vi har blivit en till i vårt, låt oss kalla det udda, kollektiv. En sen eftermiddag stod vi i köket och Erik kommer ut från sitt eget rum i fullan skratt. Vad har skett nu då? Han har snubblat över en råtta inne på sitt rum, Leidy förklarar att hon -impulsivt- fått för sig att köpa husdjur. Solsting eller ej, en råtta kom hon hem med, i tillhörande bur och en påse råttmat. Pass på. Erik skrattar. En råtta? Tomas fyller i "Du, den där råttan ska inte bli förvånad om den råkar spring in under min fot". Leidy poängterar att det inte alls är en råtta utan en hamsterunge. Erik skrattar. Råttan är livrädd och tjippar efter andan för att överleva vår hetta om idag ca 41 grader. Erik skrattar. Vi får se hur länge den lever. Jag vågar inte se till den då jag mest avskyr djurplågeri. Jag har även döpt den till Poco Loco (liten idiot på spanska), men det gillar inte Leidy. Jag kommer tyvärr inte ihåg det riktiga namnet.
 
 
Tomas har även återfunnit sin fotografiska ådra efter otaliga påhopp. Vi hade en underhållande kväll tillsammans igår och jag kände mig otroligt road.
 
"Jag kallar den: skatboet!"

45 grader andnöd

2012-07-08 at 20:05:51
Mina lediga dagar och nu passerat och kvar väntar en vecka innan vi befinner oss på svensk mark igen. Jag köpte mig igår Oboy och insåg att jag kommer att gå lös i kylen när jag kommer hem. Så himla gott med svenskt! Det kommer säga poff så är veckan slut, så sitter vi där med opackade väskor och ska hem! Längtar.
 
Idag har jag vart ute på Spitit of Malta hela dagen (segelbåt), tillsammans med badsälar från jobbet. Stora delar av Betsson befann sig till havs och vi guppade runt på vågorna likt självflytande tyskturister. Jag har fått flera olika bud på vad värmen har legat på idag, samt kommer att ligga på hela veckan ut. Många säger 38 grader men att "den upplevda" värmen ligger på 45 grader! Lite som när det blåser på vintern, fast här är det fukten som kramar åt hettan. Montruöst varmt! Inte minst innomhus.
 
Jag fick idag även min första manetkontakt. En liten rackare slingrade sig runt min vad och valde att sticka till, sjukt onödigt. Sved till men som jag sa, Absolut CITRON svider mer i öppna sår, så att så farligt var det inte. Tomas fick dock vatten på kvarn och jag återkommer om han badar mer i sommar...

 
I lördags körde vi till södra delen av ön för att bada och sola på någon annan stans än här inne i gettot. Det var jag, Tomas, Erik, Leidy och Tobbe. Lunchmatsäck, snacks, öl och juice tillsammans med kylväska och is, behöll vår energi uppe hela dagen. Kanonställe!
 

Dagarna fortsätter i vanlig ordning.

2012-07-06 at 09:39:35
Morgon: Gå upp med Tompa
Förmiddag: Uträtta ärenden
Lunch: Tompa igen
Eftermiddag: Sol och bad (hettan tillåter inte annat)

Jag, Malin, Christian och Ahmed hade en fin dag på Surfside igår. Idag misstänker jag samma plats och umgäng. Men än så länge är det förmiddag, dags för lite produktivitet.
 

Taktikvila

2012-07-04 at 16:29:17
Låt er inte luras av min frånvaro. Jag har fullt upp om dagarna och vet inte riktigt vad jag ska skirva om, det ser mest likadant ut det vi gör och denna bild får väl sammanfatta välmåendet under mina 6 välförtjänta lediga dagar efter mina nattpass. Jag har 6 arbetsdagar kvar innan vi flyger hem, betar av första på måndag. Lång vila kvar alltså.
 


Stora delar av mina slötimmar går till att planera och strukturera Linas bröllop som jag och Tomas är toastmasters till. Just nu: Programproducering. Om någon önskar något till festen, maila mig!

Deklarera mera

2012-07-01 at 20:53:58
Den där deklarationsrapporten som skulle vara uträknad och inskickad senast igår.
Ja, det är ju inte mina papper som ligger i papperskorgen, det kan jag ju säga.


Au revoir, mon ami

2012-07-01 at 18:24:36
Den tunnas ut här nere, en efter en åker de hem. Det vanligaste för svenskbosatta är att stanna 1-2 år på stenen för att sedan bege sig vidare. Man blir ganska omgående mätt på den lilla ön och omsättningen av folk är stor.

Nu senast har vi vinkat av två kära vänner/släktingar. Kusin Karin tog sin väska och flög hemåt i onsdags och lille Rikard tog sin väska idag för att möta en svensk sommarsemester.

Ett sista sol och bad med Karin, innan hennes flykt till London - Toulous - BoråsAvskedsmiddag för Rikard på Meet, tillsammans med kollegor och vänner.