Uppvärmningslir

2012-05-31 at 09:13:45
Igår samlades ett glatt gäng gulingar för att supporta Sveriges träningsmatch mot Island. Supportrarna själva kommer att sitta på EM-läktaren om ca 1.5 vecka, tillsammans med ca 70´000 andra fotbollsnördar.

Det var ganska lärorikt igår också, det var inte bara öl och pizza på bordet. Jag fick till exempel delta i ett quiz, där jag bland annat fick lära mig namnen på utdöda fotbollsspelare, fotbolls"legender", laguppställningar, åldrar i truppen, att det är 7 och inte 3 landsgränser till Ukraina samt att de kommer att vara bortresta i 7 dagar och inte 5. Visste ni för övrigt hur många gruppspelsgrupper det var inför EM? Vilka som deltog i vilka? Vem som gjorde flest mål? Eller varför inte, vilka flygbolag de kommer att flyga med? Jag vet varför de ville ha med mig i detta quiz, de ville känna sig BÄST.
Stockholmsgrillning

2012-05-29 at 23:57:00
Tisdag kväll innebar ledighet och påföljande sovmorgon, det firade vi av med lite tjockare rödtjut och planerad grillning nere vid havet. Kolen, som så stort ska vara självantändande, hade tänt sin sista brasa och kvar stod vi med genomrutten kol, protestant mot eld och säkerligen var den inte ens torr. Jag och Karin valde att öppna vinflaskan och överlät själva påtändningen åt grabbarna, Johan och Tomas.Vi kallar bilden för Stockholmsgrillning.
Ingen rök utan eld, som man säger.

Efter att fått fyr på brasan närmade sig den sena middagen skymning och om kycklingen var genomgrillad eller ej får morgondagens eventuella magplågor förtälja. Gott blev det och en fin kväll fick vi.Granngubben kom ner med den skattefria dunken och smällde på en sjudundrande explosion i vår lilla, röda grill. All cred till honom och dunken.
Nu ska jag njuta av min lediga dag!

Mammas söndag

2012-05-27 at 08:21:55


 

Jag hoppas att du får en fin dag, älskade mamma.

Vi ses nere på ön igen, om en vecka idag!
Både mamma och pappa för att vara korrekt, vilket lyxbesök.

Igår när jag kom hem från jobbet, hade ett litet fint vykort landat i vårt inkast också. Tack mormor och morfar! Det kom äntligen fram.

Stort grattis på mors dag, alla mammor!


Tills nu.

2012-05-24 at 21:30:32Heja Sverige! Det här blir första gången jag hör sveriges bidrag, ensam i soffan, utan godis. Det är inte som på förr. MEN, nu kan jag hänga med i diskussionerna på jobbet lite bättre.

Ps. Vi får ju faktiskt ringa och röst från våra +356-nummer. Förmånligt!

3 små apor

2012-05-20 at 16:56:39
Idag, söndag, har vi vinkat av Englundskans dotran mot hemfärd för egen maskin. Vi körde henne upp till flygplatsen, vinkade av och fortsatte i bil ner till MarsaXlokk för att gå på söndagsmarknad!

Vi har och har haft det kanonbra! Det har hänt så mycket galet och vi har skrattat otroligt mycket. Inte minst har vi deltagit i Lisas möhippa under en liten del av lördagen. Superkul!

Emma har burit två balar skithuspapper ner för bargatan i PV och drappats av en så kallad "skivstångs-fail", vänster bal *bang*, höger bal *bang*. Mitt i PV-trappan står vi med toapapper runt fötterna, turligt nog ej nerrullandes för trapporna men ack så nära. Det händer bara Emma och det händer bara på offentliga plater. Nödig, någon? Vi har så det räcker till hela PV!

Vidare har Tomas lärt sig fördelarna med automatväxlat fordon, fördelar med start i backe och så. I ett P-hus står vi, uppförsbacke och ska pilla ut den lilla biljetten, Tomas får ett oväntat infall och misstänker bakåtrull (inte en käft bakåt och noll risk i att eventuellt rulla). Med tväromvriden ratt släpper han bromsen och utan koppling måste man givetvis vara sjukt snabb över till gasen (?) för att inte frihjula baklänges. Omvriden ratt tillsammans med gasen i mattan har aldrig vart en succé, inte ens om man hade haft en koppling... Det är tur att vägen till bromsen var lika snabb som vägen till gasen. 

Vi har även haft ett sjuhelvetes problem i att täcka hud och skymma brännor. Jag kan inte med ord beskriva Emmas högra hålfot, Linas vänstra fot, framsida lår, nacke, bröst och ljumskar. Det blir något för er att förundras över live. Solen är het, även om molnen täcker det blåa, och insmörjningstekniskerna kan även de diskuteras. "Men Emma vafan, hur har du kletat ut på ryggen då? Jag har fingrar överallt!" -Lina, fredag kväll.3 små apor hoppade i sängen, nu är vi bara 2. Jag och syster har en gemensam dag kvar, den ska vi ta till vara på.

Syttende Mai

2012-05-17 at 17:31:37
Vi har de första två dagarna betat av lite nödvändig semestershopping då det klassiskt hör semestern till och jag tackar besöket för min snålskjuts av deras term semester. Man får följa strömmen och götta sig likt en semester, med fin ursäkt till det, det gillar jag.
Vi har hittills inte gjort annat än slappat, ätit gott, druckit gott och solat våra hudar. Våra planer är inte allt för avvikande för kommande dagar heller. Vi har det bra!

Nu är även bror hemma, han landade i svenneland igår och mamma fick håva in honom i trygghet. Det slog oss när vi satt och mumsade Cinnabons att just jävlar, nu har lillebror kommit hem! Emma reagerade med fontänkalas och det blev ett jädrans liv runt bordet. Om det beror på lättnad eller att ej längre vara ensam hemma vet jag inte, det är ganska oklart.


Nu kömme råm!

2012-05-15 at 11:56:42


Tack för bilden Matilda.

Från mitt håll

2012-05-14 at 20:39:00
Nu tänker jag inte skriva mer om denna händelse, nu är det gjort och det var kul.

I fredags hade vi en gemensam grillning här nedanför, till solnedgången innan mitt nattpass. Det var både vamt, gott och vackert. Det kommer att bli många sena kvällar nere på här klipporna, vårt Exiles.Emma med kompis Lina kommer på besök i veckan, redan imorgon faktiskt! Äntligen! Det är Emmas tredje besök på ön och vi behöver inte turista så mycket vilket är skönt, nu ska hon få smaka tvättäkta Maltes-vardag, spetsat med något finare mat, lite utflykter och kanske lite mer sol än vad vi vanligt unnar oss. Kom nu!!

Fashion Week dag 3/3

2012-05-13 at 19:08:03
Visning nummer tre: Malta Fashion Week Awards

Nu är det slut på det roliga och jag får tacka för denna ego boost och återgå till det normala livet igen. Shit vilken kul grej, och sista eventet, fyfan vad stort! Fick mig en smärre chock när jag glev ut och mötte ett HAV av människor. Uppskattningsvis 1000-1500 pers, med italiensk TV, journalister och internationella designer-intressenter. Möttes av jubel och applåder då jag skred in i fjäderbaljan och kände mig som en präktig ängel, hade jag fått hade jag flinat till men ack det fick vi ju inte. Pirr i magen. Designern Fleur fick komma in och motta publiken också, det är hon som syns intill mig.

För fler bilder, videoklipp och artiklar: http://fashionweek.com.mt/

Back stage-bilder kommer imorgon!
Francesca till höger:


Från onsdagen:Boffism.blogsport.com


Fashion Week dag 2/3

2012-05-11 at 16:28:53
Visning nummer två: New Designers show

Torsdagen bjöd på 13 olika designers, där var och en fick visa 6 utvalda outfits. Det innebar att jag till skillnad från onsdagen, bara visade en klänning.

Samma upplägg även denna dag, taxi till frisör vid lunch, taxi till make up-artisten på eftermiddagen, taxi in till Valletta -Casino Maltese, för att där ladda med cupcakes och cola (sponsorer). Namnamnamn.

Smet direkt ifrån visningen till jobbet, för att göra en storartad entré med svartsotade ögon, rödvinsfärgade läppar, monsterknut i nacken och en hy som jag så många gånger tidigare beskrivit: vazduk. Succéentre! 5 nattpass kvar och en sista visning på lördag. Sen kan jag chilla lite.

Tomas, Erik och Leidy var och tittade vilket var skitkul!

Visar lite bilder från både onsdagen och torsdagen, men håller fortfarande igen lite på bilder. Den som väntar på något gott!

Observera fotograf-stämplarna, många bilder är lånade.
Observera även Tomas på den första bilden, längst upp på catwalken till vänster...
Fashion Week dag 1/3

2012-05-09 at 23:35:04
Visning nummer ett: Kelinza Couture Fashion show

Heldag nummer ett är avklarad! Pust och stön, vilken jävla dag! Från 12.00 till 14.00 fixades jag klar och därefter, mellan 15.00-19.00, gjorde jag ingenting. Ingenting alls. Jag bara satt. Och tittade. Sen blev det onödig stress, ingen hade tid med någonting och allt skulle göras i sista sekund. Det är Malta i ett nötskal: Mella, det löser sig sen. Tills sen är för sent och allt blir försenat. Vi skulle börja gå klockan 20.00 men blev ca 30 min sena. Det hade man kunnat räkna ut.

Tomas satt på första parkett, med kameran i högsta hugg och var nog minst lika nervös som jag var. Hans knän skakade nog dock inte lika kraftligt, men han hade troligt en snarlik puls. Känslan kan liknas med då man står på startlinjen inför en stor tävling, och väntar på startskottet: nervös, men taggad.

Jag tänker hålla igen på bilder och spara det bästa till sist, huvudvisningen är på lördag och innan dess får ni inte se "the major pieces". Livebilderna från cat walken får komma senare, kanske imorgon...
Bilderna som togs under Tomas födelsedag, de som numera finns i Fleur's katalog och showbook, de som tog oss 10 timmar att plåta: HÄR ÄR ETT URVAL AV RESULTATEN!

Nu ska jag försöka tvätta av min foundation av tjocklek grov fingerlera och rouge som täcker mer än en vaxduk. Ni kommer ihåg beskrivningen. Att jag är svart upp till ögonbrynen och har klister i hårt, gör inte avtvättningen lättare. Jag skulle kunna döda någon med min lugg, alternativ skära genom glas med den. Störtkrukan är på!

2 liter nästan gratis

2012-05-08 at 22:15:51Kom på mig själv på stranden, med dreggel i mungipan, efter jag inslumrade hade drömt om bonusaktivering, oddsförslag och ekonomihantering. Man må vara ledig på pappret, men i huvudet, hur står det till där? En liten power nap fick jag mig trots allt, livrädd att jag under den tiden bränt mig. Det hade kanske inte klätt morgondagens klänningar så bra. 

Kommande schema under Malta Fashion Week:

  • Onsdag: Kelinza Couture Fashion Show, Corinthia Palace

  • Torsdag: New Designers Show, Casino Maltese

  • Lördag: Malta Fashion Awards, MFCC Ta'Qali


Ska samtidigt försöka vända på dygnet, då jag på torsdag börjar mitt nattpasshift. Hur jag ska lappa ihop det schemat får vi se, det kommer la efter, som Arboga-ölen.

Hoof nummer två

2012-05-07 at 12:28:32
Jag kan tro att liv och klimat här nere lockar fler och fler till att göra såsom vi gjort, flyttat till medelhavet. Min kusin Karin har just installerat sig och bor för tillfället på ett hostel (samma som Rikard tog in på) och söker sina vägar fram här nere. Hur länge hon stannar, det vet man inte, vart hon kommer att bo, det vet man inte. Vad man vet är -det löser sig alltid.

Som den rutinerade räv till öbo man är, har jag här i dagarna två visat vad som är viktigt att visas -stränder och Cinnabons.Lördagsgodis och sandslott

2012-05-06 at 01:06:42
För min del: deltagande förmiddag på samma strand som igår med bad.
För Tomas: heldag med beach, grillning, kafferep och cigarr på balkong.

Idag, lördag, var Patriks, Jossans och Harrys sista dag här nere hos oss. Imorgon flyger de tyvärr hem igen, en vecka går fort. Det kommer verkligen att kännas tomt utan en uppskruvat Harry i lägenheten och vi får nu komma ihåg att på kvällarna börja ställa alarm igen. Vi kommer att sakna fina ost- och kortkvällar, riktigt gött har vi haft det! 

Nästa besök upcoming: Emma och Englundskans jänta!

Halvdagar

2012-05-04 at 19:50:35

Under förmiddagarna är de mina, under kvällarna är de Tomas. Vi jobbar som om varandra ett tag och vi får turas om att umgås. Ikväll ska de ut och äta tillsammans på Bad Ass Burgers, men vad gör väl det att missa när jag fick denna start på förmiddagen. Vidare kan jag ju informera om att den strand vi idag befann oss på, ca 2 km från lägenheten, tillhör top 3 av europas bästrankade stränder. Ja, Aftonbladet har ju diskuterats förut...Sen så kan man ju inte riktigt klaga på den utsikt vi själva har nedanför balkongen heller.
Imorn är det lördag och jag kan delta under förmiddagens aktiviteter igen, vi har planerat ett besök på något av områdets poolområden. Kanske blir det ett hotelltak, kanske bli det en beach club.


Inte ett fel

2012-05-04 at 00:36:14
Under dagarna jobbar jag och Tomas, medans Patrik, Jossan och Harry får njuta av den här fantastiska årstiden vi har. Inte ett moln, blommorna lever och havet svalkar.Vi sammanstrålar sedan på kvällarna för att tillsammans dela på bland det bästa som finns här i livet (gemensamma intressen delat på fyra är lika med mycket ost till alla):Allting gott, vinet gott.