Underbart är kort

2011-12-30 at 11:46:16
Fem dagar hemma gick alldeles för fort, men vad kunde man vänta sig. Jag är tacksam för att jag fick komma hem och dessutom hinna med så mycket.

Mottagandet på Arlanda var chockartat. Tomteeskort!


Uppesittarkväll på Juggas, klädde julgran och drack glögg. Hemma!

Frukost på Julafton.


Vem är det som kommer?!


Lite smått nervösa och rädda barn...Kalle Anka!
Busbarn som leker kurragömma i presentpapper.


Kusinmöte.


Mormor och morfar på besök över middag i strömlöst hus.


Syskonfest och annandagsbandy på Ön


Såhär efter jul kan jag konstatera att det är många som vet att jag fryser här nere på Malta. Jag sover numera varmt och skönt och klarar mig riktigt bra i kylan. Tack!


Nu inväntar vi ett stort infirande av det nya året! Innan det ska vi alla bli friska och pigga, jobba lite och äta av den svenska maten vi har med oss ner. Tack för den här gången!

God Jul

2011-12-23 at 06:47:12

Jag klarade att publicera en bil per dag fram till jul! Det kallar jag bil-Malta.Detta är ett förinställt inlägg, jag hoppas att ni har en fin jul!


Upp och iväg

2011-12-23 at 06:40:00
Ses om mycket kort.


Ett år går fort.

2011-12-22 at 18:38:16
För ett år sedan idag, hade jag spenderat min första vecka på Malta någonsin. Jättelänge sedan men ändå inte.
Så här såg det ut för ett år sedan, då vi faktiskt flög hem den 22a:

Nu jävlar är det ingen överdrift när jag säger att det är nära. Vi sitter nu ner i soffan och tar en paus i packandet, ska snart tillreda middag och därefter väntar ett ynkaste litet nattpass sen är vi out of here. Jag kommer att sluta en timme tidigare detta pass vilket innebär att jag åker med taxi från jobbet kl 07.00 och direkt till Luqa Airoporto.


Ett till julkort!

2011-12-21 at 18:48:35
...fick jag idag igen. Maltaposten verkar fungera fint vid jul :) Tack tack tack för att vi får så fina kort!

Jag är fortfarande pigg om nätterna och sover som en gud om dagarna, det var alltså inte alls så svårt för mig som jag trodde. Pjuh! Dessutom är de tre helt ensamma nätterna på kontoret nu över och de två sista har jag sällskap av en kollega som jobbar samtidigt. Två nätter kvar alltså.

Igår hade bröderna bestämt att vi skulle fira jul sista kvällen då hela kollektivet var samlat. Fredrik flög nämligen hem idag. Firandet innebar ett med Maltamått mätt enorm julbord, där Tillmans korvar, köttbullar, skinka, kanelknäcke och Jonnys senap kunde igenfinnas. Som om inte det vore nog hade Erik en hemlis i frysen som skulle visa sig vara Frödinges kladdkaka med pepparkakssmak! Åhjo, Malta gömmer många delikatesse. Vi avslutade tillställningen med julskum i form av svenska tomtar. (Nu kommer jag att lägga upp bilder på mat igen. Tjejfenomen.)Julkortsanländning

2011-12-20 at 18:56:31
Titta vad fint jag fick idag! Om fyra dagar får jag krama om de här älskade tjejerna.

Tusen tack för det fina julkortet!

Ikväll ska jag börja packa väskan och gissa vad? Tomas började INNAN mig, det har väl aldrig hänt. Nu känns det nästan som att vi är på väg, när väskor och klädhögar börjar arrangeras och täcka den tidigare synliga dubbelbingen. Yihoo! Tre nätter kvar.


Godmorgon!

2011-12-19 at 17:40:12
Säger jag efter ha jobbat mitt första nattpass. Gick'la fint, la mig klockan 09 imorse och vaknade vid 17, perfekt! Utvilad och inte alls sliten än. Pepprar och klappar trä. Fyra nätter kvar till avresa.

Igår firade Lindbergs-Hoof sista advent genom att:

Baka pizza och titta på Due Date (världsfilm).

Äta pepparkakskola, saffranskola och julmustgodis.


Tack Candynavia för att du gör vårat liv här nere så mycket bättre.


Fjärde advent

2011-12-18 at 14:28:57
Igår var en mycket mysig dag, sista lediga dagen innan jul. Jag och Tomas gick runt i Sliema och kikade, blev en del inhandling i form av mjuka paket till oss själva. Det gillas. Vi stötte på Julia som vi senare under kvällen skulle laga julbord med, vi bestämde oss för att ta en "liten" fika. Resulterade i veckans TREDJE Cinnabon. Inte för inte man kallar mig bulloman.

Vi mötte upp Julia och Carl vid 18-tiden, lagade ihop ett julbord sisådär exakt en vecka innan jul och Tomas fick för första gången detta år riktig julstämning. Vi hade jättetrevligt och maten blev kanon.
Vi slamrade hemåt vid midnatt och konstaterade att tiden faktiskt går fort när man har roligt.


Just nu är grabbarna på Gozo och jagar boll, jag sitter och laddar för kvällens nattpass. Hujedamej, hur ska denna morgonmänniska och kvällströtta tjej reagera på dygnsomvändning? Det återstår att se. Nu väntar det fjärde ljuset på mig.


Här sitter jag och fotograferar mig själv

2011-12-17 at 10:58:46
Det kan man få göra när man är ensam och är lite rastlös tycker jag. Har gått in och vänt till Sliema två gånger och dessutom gått till St Julians en vända. Nu kan jag ju faktiskt inte går mer utan satte mig på balkongen för att fotografera lite. Eller ja, mest för att njuta av utsikt, värme, GODIS, ice tea och BALLERINA PEPPARKAKA! Det får man.


Nu ska vi ut och röra på oss. Sen väntar en helkväll tillsammans med Julia och Carl, två boråsare vars mannen i paret är målvakt åt FC Scandinavia och där flickan i förhållandet är en fd brevväxlare med min kusin Karin! Det ser vi fram emot!

Fredag den 16e

2011-12-16 at 12:03:10
Jag hade rätt. Han blev lite rodnade arg.
Det är som att han i ett försök till rop på hjälp, nu fotar sina fina insatser och fotoframsteg också, i hopp om att jag ska delge er hans utomordentliga sidor också. Låt gå...

Efter mina sena kvällskift när han kokat te, tänt ljus, köpt VIT CHOKLAD och laddat hem Så mycket bättre.


När han lagt ner sin själ i att kreativt slå in en Glögg.

Och det han i gengäld får tillbaka av mig:

Skämt och sido, jag älskar att driva med honom. Och han med mig. Det är tacksamt åt båda håll. Bara det att det är lite förmånligare och lättare för mig... hehe.

Han har nu slutat för dagen och ska på jullunch med sitt jobb, trillar nog hem till kvällning och då ska vi sätta oss på en bar för att ännu en fredag träffa vänner och lyssna på Kalle som kör trubadur på Nordic. Hantverkarn som skulle komma innan lunch idag väntar vi oss komma maltesisk tid, -tidigast nästa vecka. Vi får se om han levererar tidsmässigt denna gång. Han ska laga det hål som de ogenomtänkt borrade upp från stam till kök, vilket gör att lukter som från början inte ens ska existera i en stam, tränger in i köket. Otrevligt. Jag skulle tro att de tejpar hålet, vilket jag kallar korttidslösning. Vi får se.


En ledig dag

2011-12-15 at 12:11:10
har jag idag. Idag, imorgon och lördag är ledig, guu vad skönt. Solen skiner, havet ligger stilla och alla butiker står med öppen gavel. Det beskriver nog just precis vad som väntar, stadsstrosning och kanske lite fika i dagssolen. Efter att jag slagit in alla paket dvs. Ni vet ju hur segflytande jag kan vara när det kommer till pyssel och handarbete. Jag är skapligt begränsad här nere så det ska nog i år gå ganska smärtfritt.

Ensiffrigt till jul nu.

För övrigt har jag mer roligt att berätta om Tomas. Han är liksom rätt så kul emellanåt. Bilderna nedan är hans steg ett i självlärning till att bli mästerfotograf... 

"Den här blev cool, jag ska kalla den Eye in the corner!"

"Det handlar om att välja sina tillfällen"


"Man måste vara kreativ och fyndig"


"... och fota när offret minst anar det"


Fotograf:
Han kommer snart hem på lunch, mästerfotografen min, och kommer utan undantag gå i eld och lågor för att jag visat den kanske sötaste bilden som finns på honom. Han gillar inte att bli kallad söt heller för den delen. Eld och lågor tillsammans med rosenrasande skulle jag tro.
Vågar jag? Ska jag? Klart jag ska! Han är ju så söt!

Jag hoppas att du får en fortsatt fin dag. Hej då!

Kelendern rullar vidare...

2011-12-14 at 11:36:24

Sista jobbdagen nu, sen ska jag sitta ner med Nöjdheten och slå in alla julklappar som jag faktiskt är HELT färdig med. En stjärna till mig för att alltid vara ute i god tid.

Santa Lucia!

2011-12-13 at 10:37:54
Är vad vi idag borde sjunga och det är även en liten stad här på Malta. Vi hade stora planer till en början, det var tänkt att Tomas, jag och Erik skulle genomföra ett lussetåg för alla på Tomas jobb. Mest eftersom att de inte vet vad Lucia är och dels för att de skulle bli mäkta förvånade om skred in med ljus och sjöng på svenska. Nu föll det sig så olyckligt att tisdagen den 13e var en public holliday vilket betyder att alla på Phoenix är lediga och det vore en flopp om vi lussade för en tom lokal. Att lussa dagen innan eller dagen efter gick emot Tomas principer och jag fick alltså inte vara Lucia i år heller. Vi hade en back up plan, sa att jag och Tomas skulle lussa för Erik imorse och därmed överraska honom istället. Då han lämnar lägenheten klockan 07.10 gick den planen emot mina principer (trött madrass imorse).

Jag hoppas att ni har fått era luciatåg och jag önskar er en fortsatt fin decemberdag!
Tolv

2011-12-12 at 11:46:34
Klockan är snart 12 på dagen, jag har just vaknart och ska snart äta frukost.
Detta är ett typiskt fenomen som inträffar varje gång jag är sjuk. Jag sover tills jag vaknar frisk. De senaste tre nätterna har jag sovit 12 timmar per natt. Plus att jag igår sov 2 timmar mitt på dagen. Utan att ens få ångest över det. Behövligt och hjälpsamt.

Jag ska jobba idag har jag bestämt, börjar klockan tre och slutar vid midnatt. Har tre sådana pass innan jag har tre dagar ledigt, hoppas att det friska i mig bestämt sig för att stanna.

Välkommen, 12e december!

Tredje Advent

2011-12-11 at 13:45:36
Jag ska försöka sammanfatta denna dag, denna fina söndag. Vaknade och insåg att jag inte är kry nog att ta mig till jobbet idag heller. Jävla mage! Tog en morgonklunk av slemmet på flaska och kände att det sakta och osäkert smög sig ner för strupen, mår man inte illa innan så... Men slemmet hjälper! Tomas har nu gått för att handla lite mat för kvällen, jag har lovat att ge ut mitt recept på ugnskycklingen med chevrékräm. Mums! Smög även in lite buggar i handlingslistan, i form av göttegrisar och cola. Man får hoppas att han helt dränkt av listan packar ner mina buggar per total automatik. Hoppas. Hoppas. Hoppas.

Det tredje ljuset ska tändas till middagen och kanske man får sig en liten sipp på glöggen. Mamma jag vet att glögg inte är bra för magen, jag ska bara doppa tungan lite :)

Håll kvar snön där hemma nu! Mormor och morfar berättade just hur fint det är hemma. Jag längtar efter jul, en vit jul. Jag har sagt det många gånger nu, på gränsen till tjatig, men jag gör verkligen det.


Fortsatt hemma.

2011-12-10 at 11:33:43
Dag nummer 10 i ordningen December och jag är fortfarande hemma, mycket bättre dock, kanske tack vare det som Tomas köpte hem till mig igår -slem på flaska. Med pepparmintsmak, silke för själen. Jag hoppas kunna jobba imorgon, vilka filmer som hinner betas av innan dess får vi se. Det är en riktigt fin dag utomhus, säkert över 20 idag (ren chansning) och på eftermiddagen drar Tomas på Julfest med fotbollslaget FC Scandinavia. Om 14 dagar är det julafton och då är jag hemma!


Nu har vi också fått snö.

2011-12-09 at 09:03:16
Till Maltesbarnens stora glädje:
Vi funderade länge på att betala in oss i bollen för att få känna känslan som flickan på bilden upplever. Precis som de gör på tv, satt hon på knä och slängde snö, dansade runt och gjorde snöänglar. Varm snö som inte smälter, det vore något det. Den riktiga snön får vi vänta i TVÅ veckor på. Det är ju ingenting!

Under tiden vi väntar, kommer vi troligtvis att äta en hel del bullar. 

Nu skulle jag springa till jobbet, trodde jag, kom inte så långt innan jag insåg att jag blir hemma idag. Hej då!

Var det fest igår?

2011-12-08 at 12:24:56
Huvudet envisas med att påminna mig om att det faktiskt var det. Fest igår alltså. Julfest. Vilket jäkla röj! Vill mig minnas att jag hade en julpyntad pinne i näsan, fick av det en ritad 1a i handen och jag tror att jag försökte svälja en penna också. Nicklas var bättre på sistnämnda. Vi hade en riktigt bra kväll!

Nu ska jag försöka duscha, klä på mig och gå ut med Tomas. Public holiday på Malta innebär röd dag och slappa dagar, det tackar vi för idag. Erik har fått besök och de har nåt liknande planerat i agendan.

Tack för idag.

Afterskitema på julfesten

2011-12-06 at 17:30:10
... och den är ikväll! Det blir sjukt roligt skulle jag tro. Men afterski, på Malta, verkligen. Nu fick man sig en cocosnöt att få upp. Misstänker att det var baktanken.
Vad det blir för utstyrsel visar sig, jag gillar temat. Det får mig att minnas tillbaka till:

Sälen 2008:

Åre 2009:

Åre 2010:

Lite snö och bräda till jul är efterlängtat!

Nu ska jag och Tomas (som har tagit ledigt idag) julhandla, julbaka och julmysa. Vi ser fram emot en julig dag!


Nu är vi leeediga

2011-12-06 at 10:26:39
Erik ligger med täcket i soffan. Jag sitter bredvid och glåmer. Två trötta själar kan man kalla oss utan att ha fel. Vi har idag vår första lediga dag utav 3 för mig och 6 för honom. Han har avklarat 6 nattpass och har därmed alla rätt till att vara trött. Jag är bara lat. Vi är lite som våra kompisar Jin & Jang idag.

Happy December 6th.

Fem

2011-12-05 at 12:09:45

Måndag morgon.
När jag vaknar.
Är det tydligen senare än vanligt.
Måndag morgon.
Får jag springa.
Till jobbet om jag inte vill bli försenad.
Sista arbetsdagen innan en välförtjänad tredagarsledighet. Avig känsla att få helg en måndag men det ska bli väldigt skönt.

Andra advent

2011-12-04 at 10:58:49
Ljus nummer två är tänt, utan lussebullar denna gång men än är dagen inte slut. Jag börjar jobba klockan 13 idag igen, ska innan dess in till köpcentrum nummer tre, Baystreet:
Bilden nedan är på vår arbetskamrat Calle, som i fredags hade sin spelning alldeles intill Baystreet, på klubben Nordic mitt i Paceville.

I går vad vi ju en sväng in till Valletta, där hade de ockå pyntat och gjort det fint. Massa "fina" träd gjorda av plastfolie och bomull... Man kan fråga sig varför med tanke på att det kommer regna sönder rätt omgående. Om inte fåglarna tar det först vill säga.

Just det! Vi träffade också en nunna igår. Vilket inte är jätteovanligt. Men vi träffade henne på ett mindre otippat ställe.Och så klart...

Tre

2011-12-03 at 10:31:29
Godmorgon! Vilken härlig lördag vi har här utanför, sol och blå himmel. Det blir ballerinaskor idag :) 3e december och allt, nu går det undan, här kommer bil nummer...

Nu ska vi snabba oss in till Valletta innan jag börjar jobba klockan 13. Finns lite prylar som måste inhandla december till ära.

Ha en fin lördag!

Kalendern fortsätter!

2011-12-02 at 10:19:31
Efter att jag igår publicerade onödigt många [001]or, fick jag en idé! Jag publicerar en bil per dag fram till jul!
Eftersom att jag inte förns igår kom på den briljanta idén, fick jag släpa med mig kameran på promenaden till jobbet och vips! Här kommer kalenderdag numero dos:
Vi får se hur länge mitt tålamod räcker :)

Tomas har börjat möta mig på kvällarna efter jobbet, otroligt uppskattat och behövligt. Det är inte så roligt att gå den vägen själv. I vilket fall så passade jag på att fota lite fin belysningar som finns på vägen lägenhet-jobb, så här kan det se ut en mörk decemberkväll:


Mellanbilden blinkar för övrigt lite elilepsiframkallande. Jag har lovat att visa nattbelysningen i centrum också, den som är tagen lite ytterligare till sin spets. Men det blir senare.

Happy December Second!

Första luckan i julkalendern

2011-12-01 at 11:10:56
... bjuder idag på bil numero uno, registreringsnummer 001, evighetsbilen, "inne"bilen, bilen som får dig att sugas ner i bilräknarhålet.

Här kommer varsego:


Själv är jag inte alls besatt av dessa registreringsnummer, långt ifrån. Jag fotar bara alla som för mig är lite udda eller vanligt förekommande. Som tex [001]. Den vanligaste skylten av av alla dessa 300 000 bilar.
Men den i särklass bästa skylt som kommit i min väg, finns ej på bild, är regnummer [V40 FEL] -som dessutom satt på en Audi. Värdsklass! Jag är inte besatt, bara lite lätt beroende. Skulle nästan kunna snudda vid ordet manisk. Men inte besatt? Hjälp mig i sådant fall. 

OCH, en till sak. Imorse när jag vaknade och i sömnen öppnade garderoben (aka kalenderluckan) uppenbarade sig en enorm överraskning! Detta var vad jag fann:

Charmören Sören har vart in i min hjärna och rotat fram min önskelista, printat den och sedan i förskott smörat upp mig rejält! TACK älskling.


Nu ska jag ut på jakt efter registreringsnummer 044 i ordningen. Min lagkamrat i detta har blivigt min fiende.

Happy December First!