Glá Påsk!

2013-03-31 at 19:11:00
Tre dagar påsk har passerat. Fredag, lördag och snart även söndag.
Malteserna är väldigt katolska och har såklart sörjt sig genom helgen, det har inte vi. De inledde redan förra veckan genom att gå i tåg genom städerna, bakom en upphöjd madonna. Långfredagen till ära skulle de fasta enligt tradition, vilket inte riktigt skedde men var den tänkta tanken. Halvstången visade sig över hela ön. De skulle även ha gått sju varv runt en kyrka, eller, helt valbart, välja att istället besöka sju olika kyrkor under dagen. Med tanke på att det finns en kyrka på varannan gata lär det inte vara svårt att uppnå för de som önskade. Desto svårare i Hälsingland. Det skulle ta timmar, i bil. Vi besökte ingen kyrka, men Valletta, för en långlunch och massa fika.
 
Vi har även haft en 4-kamp. Det var kul!
 
Slutet gott allting gott. Senapssillen var också god. Och allt godis.
Ryggen nästan helt återställd!

Helgen i långfattat stycke

2013-03-25 at 21:09:31
Jag kliver imorgon in på sjukdag nr 14, men börjar som smått bli frisk. Har däremot en inflammation i ryggen som gör att Tomas viker sig varje morgon och kväll när jag likt en förlamad spädgris ska ta mig ner kontra upp ur sängen. Vad händer? Kan vara från ryggskott -igen. Hoppas att det släpper snart, kan ta "några veckor" att bli av med. Kommer inte skitlägligt med tanke på att vi idag inledde en träningsutmaning på jobbet där man bokför all träning (stolt medlem i Team Badankorna). Blir nog ingen träning alls i början, åtminstone inte innan jag kan nysa utan att få kramp. På tal om kramp. Vi hade team event i fredags, jag och min avdelning på jobbet. Skitkul! Det var så klart något icke ryggvänligt på schemat men det gick bra, så länge jag sitter tycks musklerna slappna av. Gocart stod på schemat och boom sa det så fick de kärringpisk hela högen! Med en blodig rygg och blåmärke på höften (hårt säte aka benig kropp) samt med kramp i gasbenet piskade jag upp hela startfätet. Vad snopna det blev, pojkarna. Smärtstillande till kaffet och muskelavslappnande till frukost. Tävlingsvilja likt min sambo.
 
Över helgen hade vi bil och besökte flera fina ställen, bland annat fiskebyn Marsaxlokk, gamla huvudstaden Mdina och Dingli Cliffs. Tegelstenskameran var med och nedan ses helgen i bilder.
 
 
Imorgon väntar VM-kvalsmatch, Malta möter Italien och givetvis är vi på plats! Kan bli ett riktigt derby. Vi passar även på att vinka till morfar som imorgon fyller 75 och befinner sig rakt över havet på bilden där ovan, så nära men ändå så långt borta. Vink vink till Afrika.

Helgen i kortfattat stycke

2013-03-25 at 21:09:20

Jesus styvfarsa Josephs dag

2013-03-19 at 18:23:23
Idag var en röd dag på Malta, både på näsor och i almanacka. Vi tog båten till Valletta, mest bara för att vi kunde. Vad hände i Valletta? Inte skitmycket, vi satt huvudsakligen ner och var nöjda, mätta, tittade på folk och betedde oss. Ikväll väntar spelumgänge och jag ska dessförinnan sova av mig den trötthet jag plockade upp i huvudstaden. Att göra ingenting tar på krafterna det också.
 
 
Tack Joseph, för att du gav oss en fin ledig dag.

Prosit

2013-03-13 at 16:55:23
Så var vi här igen, sjuka och febriga, hänger kapp med de där fina, rosa blommorna som ni kommer ihåg? De var fina ett tag, troligtvis angripna av samma virus som oss själva. Ipren och en massa jävla papper, hur mycket snor kan man producera? Mer än vad jag ids snyta, det är uppfattat.
 
Gick hem från jobbet vid lunch idag och hittade finfina krokusar på vägen, pax!
 

Första helgen efter den första veckan

2013-03-10 at 22:59:24
Med ny tjänst kommer nya arbetstider och med nya arbetstider kommer mer kvalitetstid -och helg varje helg. Första helgen har passerat, den kom med första sommardagarna och även med ny regering.
 
Det har vart val på Malta, ett hysteriskt sådant. Omröstningen ägde rum igår, lördag, rösterna räknades under dagen och resultatet presenterades idag vid lunchtid. Visste ni att det på Malta bor ca 400 000 malteser men att det bor desto fler malteser utomlands? Bara i Australien finns fler malteser än vad det finns malteser bosatta på Malta, alltså över 400 000. Visste ni att den Maltesiska regeringen subventionerar flygresor för alla malteser runtom i världen för att flyga hem dem till Malta för att rösta? Bisarra tillvägagångssätt. Kaos på ön.
 
Det började stillsamt och harmoniskt. Lugna fina lördag med lugn och fin omröstning, vattenlekar och soligt väder.
 
 
Söndag morgon fortsatte stillsamt med fotboll och fotbollshäng.
 
Valresultatet söndag lunchtid. Tre partin finns, ett pyttelitet grönt och två stora. Av de två stora har Nationalisterna haft makten i 25 år och de Liberala blev idag helt vilda där de äntligen vann årets omröstning, de kommer nu att sitta ett mandat om 5 år. Totalt kaos. Lite som när karnavalen drar igenom Alfta, fast från lunch till midnatt i 2 dagar. Imorgon, måndag, är skolor stängda, affärer stängda, lokaltraffiken opålitlig och säkerligen kan slagsmål återfinnas lite överallt. Vi jobbar som vanligt och får imponeras av Maltesers förmåga att fira. Är det inte Eurovision så är det fotboll, är det inte fotboll så är det val. Tydligen.
 
 
Nu är klockan 23:00 och än har de inte gett upp. Vi är glada för att inte längre bo på Tower Road, jag hoppas att tutgasen inte är skadlig.
 

En helg i huvudstaden

2013-03-05 at 15:03:47
Tre heldagar har gått riktigt fort och mycket på grund av att vi hunnit med så mycket som vi gjort. Tomas fick sitt knä undersökt och utlåtandet var väntat: "Det ser riktigt, riktigt bra ut". Vissa går det lättare för. Mer träning och han är återställd inom kort!
 
Jag har fått träffa nästan hela familjen, alla tre småtjejerna och jag har enligt plan shoppat mig mätt för ett tag framöver. Seger!
 
 
Tack för allt, mina fina systrar!
Filmen vi såg ovan "Du gör mig galen", kan rekommenderas. Likaså resturangen vi besökte på lördagen, SMAK, små fina smakupplevelser, nom nom. Oxkäken dänni, den höll käft 'an.