Sista April

2012-04-30 at 22:58:12
Ännu en fantastisk dag har spenderats på stranden Golden Bay, planen var Mellieha men där har de ännu inte städat upp inför säsongen (varning/tips till er fast boende). Det blev därför ännu en dag i lä, på nordvästra sidan ca 20 min bort från lägenheten i Sliema.
Det är svårt att förstå att det bara är april, sista april för att vara korrekt. De är dock inte sena på att haka fyrverkeritrender här nere, gärna hemsnickrat och livsfarligt för spänningens skull. Om man någonsin lyckas smälla upp en ö i luften, är det här. Det ryker och smäller från alla byar ikväll. Och jag tror inte att det beror på Manchester Uniteds underläge... En match som för övrigt grabbarna är och kikar på, med varsin bira i näven.

Slam Tilt Volleyball tourney

2012-04-29 at 23:13:01
Tävlingsjävulen i mig måste vika ner sig och bekänna att jag tillsammans med mitt lag är besegrade. FC Scandynavia kammade hem segerpokalen och Team Mella blev utslagna tidigt. Vi var inte lika vassa.

Men vadå, pokalen står i vårt vardagsrum, man kan säga att det blev som en seger ändå!Det svettades och kämpades, årets första nedkylning i havet är gjord och jag tog mig inte ner mer än halvvägs. Måste säga att det inte var lika kallt som jag föreställde mig men dumt att chocka kroppen allt för mycket.

Vi stannade kvar till sena kvällen och grillade på rediga köttbitar, hade gott sällskap och fin solnedgång. En helt perfekt lördag och med som trofé kom både pokal och brända knäveck.

Nu har vi besök här nere, Harry pratar ikapp med oss fyra andra och det är full rulle. Ska bli intressant och se hur tidig morgondagen blir, barn varknar ju innan brevbärarn. En heldag på en annan sandstrand väntar, matsäck och en handduk, sen är man klar. Vi har det bra just nu!

Nu har jag fått det!

2012-04-28 at 09:10:53

Dom har kommit, jag har inte längtat men med värme och solsken kläcks de små liven. Blodtörstiga och på jakt efter sockersöta blodtyper, tjockar de sig igenom den fuktiga luften. Jag fäktas som den vana fäktare jag är och de dör lika snabbt som de surrar sig till min närvaro.

Tvi fula mygga. Jag har fått mitt första bett!

Mina ben förra året i Aus


Som-sommar

2012-04-27 at 14:14:04
Jag ska strax knata iväg för att beta av veckans sista arbetspass, det är något att fira en fredag! Hettan är här och det lökar sig i armhålorna och fossingarna trivs bäst i den öppna luften.

Imorgon ska vi spela volleyball-turnering! Bröderna Lindberg utgör en fin block vid nät i laget FS Scandinavia och jag bidrar med kämparglöd i laget Team Mella. Grill ska tas med, öl ska kylas och knän ska återigen tejpas. Det kommer bli en lång och fin dag på den guldiga stranden Golden Bay.

På söndag får vi besök i form av Putte, Josefine och lille sonen Hajjy (Harry). Det ser vi fram emot! Kanske blir det ett premiärdopp? Man får se.


April 24

2012-04-26 at 10:22:18
Denna händelserika dag får ett eget inlägg tillägnat sig. Vilken dag!

Jag vaknar av ett sms från syster, som berättar att vi äntligen blivit mostrar! Vår älskade storasyster Sanna födde hennes och Andreas första kärleksbarn Molly, och därmed fick vår andra syster Linas döttrar sin första kusin. Lilla Molly var kanske inte så liten men desto hårigare och sötare. Efterlängtad och älskad av oss alla i familjen!

Välkommen till världen, jag längtar tills vi kan ses.Likt det sammanträffande det var, lyckades ankomsten falla rakt på Tomas födelsedag och morgonen fortsatte därför med sång och gofrukost, paket och pussar.


En snabbdusch och vips satt man i en taxi för att senare få en kaka målad i ansiktet. Vi snackar alltså foundation av tjocklek grov fingerlera och rouge täckande som påklistrad vaxduk. Ska bli kul att se resultatet av denna 10-timmars "arbetsdag".Jag kom hem en timme senare än planerat och bordsreserveringen på den goda resturangen TemptAsia fick flyttas fram något. Ett glas rött och inskålning av födelsedagsbarnen tillsammans med hela kollektivet (minus Leidy) var den perfekta avslutningen på denna långa, fina dag.


Parisietornet och gamla penisar -det är konst

2012-04-25 at 11:57:15
Nedan följer en mycket förkortad redogörelse för en kompakt vistelse i det franska hjärtat Paris. Ett urval av bilder där det mesta trots allt utelämnats. Varsågoda!

DAG 1

Vi landade på förmiddagen och hade därav nästan en hel dag att spendera. Vi bodde relativt nära Sacre Coeur och valde därför att direkt efter incheckning av lätta väskor ta oss en prommenad upp på den stora kullen. Cirkus 3 km senare och vi befann oss vid kyrkan med den fantastiska utsikten!Givetvis hann vi med lite spårning av shopping på eftermiddagens senare timmar (min näsa är programmerad) innan vi föll pladask i säng med fyndat tilltugg. Sevärdhet kyrka nummer ett avklarad!DAG 2

En mycket tidig morgon där vi hängde på låset till det närmast belägda fikhaket Starbucks (Emma, vi tänkte på dig under hela intaget av Chailatte med tillhörande munk). Mätta och belåtna tog vi en prommanad i söderriktning, rakt ner till det enorma museet Louvren, för att möta gamla kärringar och förruttnade penisar. Det är alltså konst från tusentals år sedan som finns bevarad här, under den stora glastriangeln. Jag försökte hitta The rose line för att inleda spaning efter kryptiska ledtrådar men misslyckades. Jag nöjde mig väl med att beakta den miljardvärda konst som gick att återfinna.


Vad står alla dessa människor och tittar på? Vad kan möjligtvis bringa så mycket folkmassa, varje dag, året om? Kan det verkligen vara något speciellt? Aaaaah, vi snackar om Mona Lisa! Höjdpunkten och det största att uppleva här inne.


Vidare gick våra ben, till södra området Sait Germain, för att där avnjuta resans godaste måltid! Inte sämre var att vår servitör var svensk och inflyttad till Paris. Lätt att beställa något gått med andra ord. Vid erat nästa besök till staden, missa inte fiket/resturangen: Le Pain Quotidien.Efter en god lunch gick vi sedan upp, tillbaka till norra sidan för att strosa runt i det lilla retroområdet kring Las Halles. Vi gick rakt in i de stora röda läpparna som jag så väl kommer ihåg från ung ålder. Vem kunde tro att vi skulle springa in i barndomsminnen i Paris? Déjá vu!DAG 3

Lördagens stora uppgift var att gå upp tidigt för att köa åt sig en plats i hiss upp i Parisetornet (som Tomas envisas med att kalla det). Våra planer gick i kras efter att vi 1. var trötta på morgonen, 2. insåg att Starbucks öppna lite senare än vad vi trodde, 3. såg mycket annat fint på väger att stanna till för. Fram till tornet kom vi givetvis, till fots ska tilläggas, men på tok för sent för att nås av en kort kö. Låt oss säga att kön som där fanns var smärre längre än planerat och hade en uppskattad väntetid på 4 timmar. Nej tack, nästa gång kanske.
Det blåste ganska kraftigt och jag tror inte att T gråter blod för att han missade sen smala, snedgående hissen upp på höjderna. Det kan japanackerna njuta av själva, utan oss.
Vidare gick vi, mot de lite fashionabla områderna runt Champs Élysées. Dels för att båga för Triumfbågen och dels för att beta av lite shopping!Med trötta fötter och med hungriga magar, lämnade vi tunga påsar hemma på hotellrummet, för att bege oss norrut mot neonlampor och fjäderhattar. Vi hade inga planer på att sätta oss för en lång föreställning men blev ganska sugna när vi väl stod vid entrén. Men att muta sig i med svarta pengar, vilket var förslaget från dörrvakten, kändes inte allt för lockande utan istället avnjöt vi en köttabit därintill. Bonjour Moulin Rouge!DAG 4

Sista dagen, söndagen då det mesta är stängt, -utom kyrkorna! Vad sägs om en gudstjänst i en av de kändaste kyrkorna, spaning efter Quasimodo och sång utav Esmiralda? Kyrkan var helt enorm på insidan och tyvärr räknade jag inte antal pelare. Prästerna gjorde entré i läckert led och skvätte vatten och rökelser hejvilt, tack men nej tack. Otroligt fint och ett stort plus för att man i denna kyrka fick fotografera lite, det fick man nämligen inte i den kyrkan som var något större - Sacre Coeur. Hej du ståtliga kyrka: Notre Dame!Vidare gick vi, tillbaka till Champs Elysees i väst, för att återigen få en glimt av hela Paris, en sista shopping (enda stället som är öppet på söndagar) och få en sista lunch tillsammans med ett gäng tjocka fiskar. 

Hem for vi sedan, med något tyngre väskor, efter en helt perfekt vistelse. Om mannen i förhållandet någon gång skulle klaga på mycket spring i affärer, ont i ryggen och ömmande fötter, vill jag bara med bevisen ovan klargöra att han överdriver och hittar på. Till viss del. Vi har gått mycket och vi har sett mycket -också. Allting gott, slutet gott.

Stormen efter lugnet

2012-04-23 at 18:50:19

Nu är vi tillbaka på sommarmark igen. Vi har haft det precis lika bra som ni misstänkte att vi haft det, maten har flödat ikapp med vinet och pengarna. Sevärdheter har regnat ikapp med det ostadiga vädret och tillsammans med de små asiathuvudena har vi armbågat oss på kulturella platser (Louis Vuitton). Vi har mått väl och vi har inte tvekat i ett enda beslut. Vi har gått ca 15 km per dag och vi har haft relativt bra skor på fötterna.

Då vi återvände till ett ganska kompakt schema kommer jag inte kunna förse er med ett urval bilder förens om någon dag. Idag (måndag) har Tomas födelsedag förberetts och imorn (tisdag) på självaste födelsedagen väntar tidig morgon för fotograferingar och ståhej. Får se om jag får mig en nypa tid på eftermiddagen.

På återhörande.
/Lunchrast klockan 18.45


Au revoir!

2012-04-18 at 11:27:11
Hemkommen från en andra fitting och om ni vill veta vad vi pysslar med, kommer här en liten speak peek:

Torsdag morgon klockan 06.00 sätter vi oss i en taxi för att lämna ön för några dagar. Eller ja, med taxi tar man sig inte långt för att komma av ön. Vi ska till Luqa Airport såklart. Vi ses på söndag kväll igen!
Shopping shopping shopping.Han.

2012-04-15 at 21:28:35


Han följer mig till jobbet. Han möter mig till lunch. Han möter mig när jag slutat. Helt av egen vilja. Vilken gentleman! Det är den lyx man får när man arbetar på helgerna.

Nu sitter vi i soffan, samlade med varsin tallrik sushi och uppdaterar reslutat för Brynäs. Snart rullar kvällens Beck-film igång, för fjärde kvällen i rad. Kanske man också får dig en liten Happy Cherry?

Utanför jobbet

2012-04-14 at 23:39:45Idag, lördag, har jag jobbat men fick under lunch sällskap av Tomas för lite pastaintag. Vädret håller i sig och den vackra vårblomningen har snart gjort sitt, det gröna och det sköna kommer att ge vika för hettan. Utanför kontoret är det dock ännu så fint som på bilden ovan. Varje dag när jag går ut från jobbportarna slås jag av att det luktar utomlands. Blommor, fukt, resturangos, sköljmedel, rök och lite hav. Det tar ett tag så inser jag att ja, jag är ju faktiskt utomlands.

Dear Santa...

2012-04-12 at 16:20:58
Det är idag, torsdag, exakt sju dagar tills vi flyger till Paris. Jag sitter och slipar på en (lång) handlingslista, tittar upp öppetider för museer, kyrkor och andra sevärtheter. Ett tight schema för vistelsen ska planeras för att vi på ett sunt sätt hinner med så mycket som möjligt under kort tid. Stora luckor lämnas för spontanitet givetvis, kanske lite Oui Oui Coffee Coffe och så. Under tiden tränar Tomas på sin simultanförmåga: "Hey, om jag tränar här i solen så bli jag brun samtidigt!"Psst, jag har i förmiddags även vart på ett litet mission inför mitt lilla extraknäck här i Maj. En så kallad fitting. Om jag låter ordet ansiktskaka vara beskrivande så känner jag mig nöjd. Klänningarna som jag kommer att bära och visa upp var riktigt läckra kan jag också skvallra om, men mer säger jag inte. Kommande bilder i Maj får ge er den chock som jag idag själv fick...
Kemisk reaktion på magen

2012-04-10 at 14:17:29På denna solfläck låg jag som mest harmonisk, utan beskymmer och helt utan brådska. En vanlig dag utan arbete, solen svettas och katterna leker i parken. Förmiddagen var som finast.

Jag hör ett läte, som om en unge precis fick ut den sista luftblandade ketchupen ur flaskan. Swlouf. Det gick inte många hundradelar av en sekund innan något, kanske inte kallt, men ljummet, landar på min mage. Vafan, står det en korvätandes unge ovanför mig och dreglar? I panik ser jag mig om för att finna en ursäktande moder eller ett oskyldigt barn. Nej. Kanske en trädgårdsmästare med trädgårdsslang? Nej. Den lilla klumpen på min mage, som är gul till färgen och till synes fast, skrämmer mig något. Bort, bort, bort! Efter att med hjälp av ett finger luktat på det och med en sten kletat bort substansen konsaterar jag att det har hänt igen. Det är inte sant!

Det sägs att man under en livstid i genomsnitt träffas av fågelbajs ca 3 gånger. Jag kan härmed, självtitilera mig till segrare i tävlingen Katagori missöde. Vid en alldeles för ung ålder har jag lyckats att träffats av fågelbajs inte mindre än TRE gånger. Jag tackar för mig och inser härmed att jag i mitt liv, löper låg sannolikhet att behöva träffas igen. Jag är klar!

Höger eller vänster?

2012-04-08 at 19:11:36
Det där med att inte hänga ut saker på balkongen när det blåser för mycket.
Jag har sett träningskläder, handukar, jackor, underkläder och utemöbler ryckas från sina platser och bort till det okända för att aldrig återkomma. Jag skulle kunna påstå att vinden är den värsta tjyven på ön. Men tjyven väljer sina offer vad det verkar, för det är alltid samma personer som råkar ut för honom?

Idag gav vi oss ut på jakt efter Tomas ena fotbollsstrumpa! Tagen av vinden, från balkongen. Jahapp, vinden är stark och blåser som åt alla förbenade håll -vi följer mitt hår!

Resultatet:
Hej där.

2012-04-07 at 19:43:21
Jag har faktiskt lyckats lura två män samtidigt, helt magnifikt och smart. Mycket för din skull, Emma. Se bild nedan, den ena tror att han är motiv och den andra har ingen aning om att han är just motiv. Magnifikt! Två hunkar i en bild!Nåväl, på café satt vi denna lördagskväll. Ljumma vindar klockan 19.00 känns helt ok i påsktider.


Nu står Tomas och förbereder dagens andra goda gärning; middag med bea! Gärning nummer ett kom i form av ett påfyllt påskägg. YES. Idag mår jag riktigt jävla bra., för vi fick en stor korg med godis på jobbet idag också. Glömmas ska inte heller att vi har en period på jobbet då det är ofattbart lite att göra. Fortsatt god påskhelg!


Här var det äggstra!

2012-04-04 at 20:50:44För er som trodde att det där ägget fortfarande existerar så trodde ni fel. Det där med att gömma ägg har inte riktigt nått fram, hann bra precis fota det så sa det schlutt. Jag får hitta på något nytt till Påskdagarna, kanske som på gammeltiden: skuren frukt med smält choklad. Den meningen smakar gott.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GLAD PÅSK TILL ER ALLA
KÄRRINGAR SOM TUPPAR SOM RIKTIGA ÄGG

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svettiga fryslortar och badkrukor

2012-04-03 at 19:53:26
Jag vet inte om vi ens försökte bada, vi ville nog bara räta ut de stenlagda ryggarna. Nästa gång jag känner på vattnet blir nog framåt Juni skulle jag tro. Eller Juli.

Väderspökena

2012-04-03 at 09:05:46
Igår satt delar av ligan ute på ett fik och götta sig i solen med lite onyttigt på bordet, precis exakt vad man faktiskt får göra. Det enda problemet var att när vi gick hemifrån var det molnigt och därav ganska kyligt. Långärmat och jeans i svart valdes, något man skulle få äta upp då solen väl tittade fram. Typiskt. För det är ju SÅ jobbigt att verkligen behöva akutköpa sig ett linne i butiken intill där man sitter... Nöjdöga.
Framåt 17 på kvällen såg det ut så här för de som trånade upp mot balkong 6, ovanför 243 Tower Road:Utöver det vanliga händer inte så mycket här nere just nu, jobbet kallar imorgon igen. Det är ingen som kokar kaffe vid sju, ingen ramlar på öppen gata, man får inte längre i hissen bevittna uttryck till svärmor som "jävla kärring" och det är inte heller någon som kissar på sig. Vi ser fram emot tills vi får besök igen!

Tjejhäng

2012-04-01 at 21:14:50
Fem dagar extra familjelycka har passerat. Så här kan de se ut när man har mor och lillasyster på besök:
Nu har de tyvärr lämnar stenen och flygit hem för att där möta den svenska våren och sommaren.
Givetvis har vi även efter mamma dragit fortsatt att smörja oss för att skydda mot solen... Tss. April april!