Semester på hemmaplan

2012-03-26 at 20:42:47
Så var hemmabesöket slut för denna gång, snabbt har det gått men mycket har vi fått ut av det.
Tomas har fått krama om gamla vänner i Umeå samtidigt som jag fick hälsa på fina gravida storasyster i Stockholm. En snabb mellanlanding i Hälsingland med besök hos våra kära vänner som är nyblivna föräldrar till underbara Freja, lite ompackning och vips var vi i norra dalarna på familjeorten Idre. Där fick vi umgås i fyra dagar med Hoof-släkten och vräka oss i snö tillsammans innan en ny mellanlanding i Hälsingland, med firande av även morfars födelsedag. Här sitter vi nu med ompackade väskor igen, redo att flyga tillbaka till stenen i havet.

Med oss tar vi mamma och Emma, som ska få njuta av lite semester med oss nere i det förhoppningsvis varma sommarvädret.
Vi fyra på bilden ovan drar nu ner till Malta för att återuppta skålandet lite lagom. Jag ska bara se till att bli av med den klassiska jag-är-inte-van-svensk-luft-sjukan.

Adios!

2012-03-18 at 14:35:49
Nu tar jag semester.
Säger hej då till de första sommardagarna på ön och säger HEJ Sverige! Nu kommer jag.
Street Smart

2012-03-16 at 09:45:49
Vi har alla våra olika stilar. Bra som dåliga. Coola som störda.


Tomas har härmed knaprat ikapp en poäng i vår intärna tävling "Vem är bäst?". Det står numera 2-1 till mig i kategori Idrott. Eller 5-1 om man räknar antal tillfällen. Noteras bör att när jag halvvägs in i Bowling-kampen ledde, började T ta till nya metoder. Styrka! Så jävla hårt som möjligt. Vart han nu träffade spelade ingen roll, käglorna svingades runt i hela rummet. Nåväl, bra blev han och vann, det gjorde han. Jag kan inte annat än skylla på mina muskler i vila. Jag är inte bitter, det är det totala resultatet som räknas...

Jag har tidigare imorse skjutsat Tomas till flygplatsen, han sitter just nu på flyget till Svea. Jag kommer snart jag också. Thomas den andre (besök, se bild nedan/ovan) och jag sitter på samma kärra hem och landar sent söndag kväll. Vi ses i Alfta på måndag!Rätsidan upp

2012-03-12 at 21:40:24
Idag var det blåhimmel och varmt igen. Man vet inte hur de vill ha det, allt är lite upp och ner just nu.


Helan & Halvan

2012-03-11 at 15:37:55
Tomas: "Haha, nu jävlar kan du skratta åt mitt BMI på 26!"
Sarah: "Ja men hjälp mig nu istället!"Vädret håller i sig hela helgen och denna söndagsstorm har spolat gatorna smutsiga av havets läckerheter (tång, sjögräs, plastpåsar, flaskor, badstegar mm) som har sköljts upp av vågrona. Bra att alla hundskitar tvättas bort. Vi låser nu in oss med vin plus godis och hoppas på att vi åtminstone klarar oss med att behöva stänga de uppblåsta fönstren och altandörrarna en gång i timmen.

Vi SES om en vecka!
42 m/s och 8 m högt

2012-03-10 at 23:25:23
Var utlovat under den passerade lördagen. Vi kände av naturens krafter och saltet från havet ligger som i luften. Tillsammans med sand från Saharaöknen som har blåst hit och färgat himlen gul. Vackert och klibbigt. Men riktigt 42 m/s var det väl inte. Det är mycket.

Vi har alltså haft orkanvarning, fönsterrutor har blåst sönder och en och annan Maltes saknar nog sina klädräcken och utemöbler. Plåtar har blåst längst gatorna, tanter har fallit som käglor och billarm har BLÅST igång. Som om inte det var nog har vi haft värsta åskvädret någonsin, att vakna av att Thor tänder lampan var inte anat och att sedan få en påföljande godmorgon-smäll i trumhinnan fick alla att flyga ur sina sänglinnen. Finns det åskledare på denna ö? Man vet ju att man inte ska sitta i en eka på sjön, men är en liten ö i havet bättre? Jag vill inte veta.

Vi var helt enkelt ute idag och fångade följande skådespel, vågor höga som fyra Lindbergs på sina håll:


Vykort från Whistler, Canada

2012-03-09 at 10:06:55
Jag har lånat lite bilder från Hedlund i syfte att sprida grabbarnas välmående på andra sidan. Lillebror mår bra och han har inte färgat sin mustasch röd. Det har jag redan försäkrat mig om.Snart får vi också åka lite puder, dock inte där, men hemma i Svenska fjällen! Det ser vi fram emot.

Inget annat än Hoof

2012-03-08 at 10:35:18
I Tomas jobb ingår det att läsa en hel del, ta till sig information och hela tiden hålla sig uppdaterad på nutiden. Andra personers artiklar och arbeten ligger ofta utskrivna som komplement till hans romaner på nattduksbordet. Vad ni dock inte vet, är att han med stor omsorg väljer vad han läser. Det handlar alltid om innehållet!


Söndag i solen

2012-03-04 at 20:15:15
Varma hälsningar från:


Under vår solepisod trodde vi att vi närvarade i Dolda Kameran för en stund, vi visste som inte hur vi skulle agera/reagera. Hysteriskt roligt, låt oss berätta. Vi satt som på nedersta bilden ovan och solade trynena lite, när vi såg en maltesisk blandrashund med loppor knytas fast vid en lyktstolpe 15 meter bort, av sin husse som verkade vara fiskare. Fullt normalt och inget vidare konstigt med det. Fiskaren gick sedan bort och försvann bakom några båtar på piren och hunden såg efter sin husse med viftande svans. Fullt normalt och inget vidare konstigt med det. Vi ligger och glåmar vidare på allt omkring och pratar vidare, vad som senare inträffar är att en grön Ford från första världskriger rullar ned mot båthamnen och bromsar in intill hunden. En sunkig man smyger ut ur bilen med en busig blick, går fram till hunden och knyter lös honom, slänger in honom i bilen och ser sig omkring efter vittnen. Bilen slänger i backen och ilar upp tillbaka på huvudvägen och kvar ligger hundens koppel vid lyktstolpen, intill en båt i det turkosa havet. Vafan gör vi nu? Vad hände? Snodde han just en hund med loppor? Varför det?... Vi tittar på varandra och ser oss omkring efter någon annan reaktion. Inget. Husse fiskaren kommer tillbaka, saktar in och tittar på kopplet, lyfter upp det och ser sig om förtvivlat. "Hunden, var är hunden?" Blickar mot oss och skriker "Vem har snott hunden?! Vart är min hund?!!" Vi pekar mot vägen och säger "Han i den gröna bilen, han står parkerad där uppe". Mannen börjar gå, jogga och springer sedan mot vägen, slänger sig på bilen och in i rutan på bilen. Där slutade spänningen tyvärr, det visade sig vara en vän med otroligt bra humor som valt att spela den gamla fiskaren ett spratt. Som vi skrattade, vi bevittnade årets kanske hittills bästa sketch. Så jävla kul! Vi slapp Dolda Kameran tack och bock.

Nu ska vi äta svenskt lösviktsgodis och Julias Tom&Jerry-schex, till det tittar vi på film!

Helg, igen

2012-03-03 at 19:07:49


Den klassiska pelaren i vår hall fick efter nyvigd tradition agera modell mellan oss pinglor igen. Fler bilder av denna sort kommer att kunna återfinnas. Fredagens senare timmar spenderades till livespelandes musik av Kalle, sista någonsin. Han flyttar nämligen hem på onsdag. Mycket tråkigt och inte kul alls.

Nu är det lördagkväll, igen, och vi ska inte helt otippat rulla sushi, igen. Det är ju så gott! Vi har även två rullar Pringles i köket och 3 liter läsk. Kan bli en fin kväll. Under nedladdning ligger Hangover 1, Hangover 2 och Wild Hogs. Haha, åh.
Och just det!
Det är numera inte helt okey att ange vitlöksmängd per antal klyftor. Det kan för en ovan kock vara missvisande och sluta så fantastiskt fel.Ni kanske även kommer ihåg den muterade löken på 645g från i somras: Lilla löken!


Med stekhet panna

2012-03-02 at 15:08:57
I med 6an, nu får det vara nog. Växellådan får väl skära sig då. Jag packade ner nässpray och en toarulle i handväskan och gick ut på förmiddagen. För första gången på flera dagar. Solen är riktigt het och det är närmare 20 grader i skuggan om dagarna. Det fick bli en frukostmacka till intaget av naturlig D-vitamin. Mmmmen vad gott vi får. Fossingarna fick lämna sina strumpor för första gången och jeansen har då aldrig kramat ett par så varma ben.

Hejdå kycklingunge. Hej vår!!

Med vänliga hälsningar
/Envisan