Ordning igen

2013-02-22 at 12:30:24

En vecka till svensk mat!

2013-02-22 at 12:29:17
I onsdags fick jag ett enormt sug efter svenskt smorgasbord, krämer, såser, fröer, sallader, rotfrukter, bröd, ostar, SALT och så vidare. Jag satt hemma och suktade efter Hälsinglands matpärlor, fick panik och gick till affärn. En timma senare stod jag med köksbordet fullt av hummus, rödbetssallad, mangoraja, kräm av soltorkade tomater, ugnsstekt sötpotatis, cellerisallad, kyckling, pumpakärnor, sesamfrön, pinjenötter, fetaost, edamer och parmesan (tillsammans med den oreda som följer stora matprojekt). Jag DÖR vad gott det var.
 
Tomas åt fort. Jättefort. Och mycket.
Han konstaterade även att jag våldtar det svenska köket genom att kalla dessa rätter svenska. Han har en poäng som vanligt.
 
 
Hälsinglands matpärlor:
Lilla k
AlftaQuren
 
Så nära man kan komma. Om en vecka blir det på riktigt, svensk mat och creme fraiche.
Kanske jag även då får infallet att fota en tallrik med mat...

Dö då för fan, blomjävel

2013-02-19 at 17:01:00
Vi som hade så otroligt fina blommor i vårt vardagsrum, nya fräsha phalaenopsis (Tomas har stolt lärt sig detta nya ord). De fick vatten och de fick ljus, kanske fick de för hög luftfuktighet och för lite värme, men det rår vi inte över. Det är tydligt, allt har sin livslängd och blommor blommar ut. En av dem har skjutit nya skott och jag får väl vänta ett år innan jag ser nya blommor på de skjälkarna. Suck. Saxen framme för att klippa fint!
 
Blomhandlarn nedanför hade några rosa pelargoner i skyltning, jag kanske får byta ner mig några skötselnivåer. Mina gröna nävar tycks slokna med blommorna.
 
 
Vilken tur att jag just bakat en ny sats med semlor. Tröstätning och firande av ledighet mitt i veckan och sverigeresa. Hej!

Smaka lite?

2013-02-17 at 17:02:33
 
Det där fick jag i lördags, en plåt delikatesser! Och två rosor.
Det är vad man får efter att man stått ut med varandra i ytterligare ett år. Nom nom. Välkommen ett nytt fint år!

Wallcome to our apartment

2013-02-15 at 14:16:22
 
Det börjar bli tröttsamt och tjatigt att tala om hantverk och att attackera malteser känns överflödigt, lite 2011.
 
En förundersökning har dock inletts. Someone simply took a leak. När, hur och varför?
Teorierna är många och lösningen på problemet enfaldig.

Hjärtliga hälsningar

2013-02-14 at 21:55:16
Och så har alla hjärtans dag passerat även den, långlunch i solen, röda kinder och bländade ögon. En praktdag! Tomas fick ett paket också, ett rosa paket. "Åh, ett paket... Det är rosa. Jätterosa. Kan, kan du, kan du kanske bära det åt mig?" Haha, jobbigt det där med färger.
 

Lämplig fettisdag

2013-02-13 at 16:54:45
Nu är jag på benen igen, lite lättare och lite tunnare möjligtvis men desto gladare i mat och nöjd över att fettisdagen inföll just på min tillfriskningsdag! Om jag bakade semlor? Klart jag bakade semlor!
 
 
Tomas är också på benen igen, just nu hos sjukgymnasten. Han blev ompysslad igår, drabbad av förkylning som han var. Fullt ös på värmekaminen, värmemask (med doft av hallon) och en hårklippning. I ugnen stod semlorna och väntade... Nöjd kille.
Vi har en film att rekommendera er som vi nyligen sett: Of mices and men.

Sjukstuga

2013-02-11 at 11:37:17
Det har vart långa, tunga sista dagar. Sedan i torsdags har jag haft magbesvär och feber. Det är svårt att få behålla sin vätska och att få i sig mat är snäppet svårare. Febern har nu lagt sig och även Tomas är hemma idag, förkyld. Tomas öppnade i förmiddags kylen och vände sig mot den ihopkurade boll i soffan som skulle föreställa mig "Är du sjuk eller?". Blickandes in mot den stora chokladcheesecake med hallontopping på, konstaterade vi båda att ja, jag måste verkligen vara riktigt riktigt dålig. Den har stått där i över 24 timmar.
 
 
Idag väntar film, serier, läsk, kanske lite ris och en jävla massa sömn. Sömnrekordet ligger på 16 timmar, natten lördag-söndag.
 
Tomas fick idag hem en leverans av "nätköp". Han har alltså vågat sig på ett nytt försök och tillförlitat sig på näthandeln, göra en betalning och vänta sig en vara levererad. Denna gång gick det bra och i hallen står nu kartongvis med säkert nödvändiga redskap. Jag har hört nåt om studsmatta, rep, halvbollar och helbollar. Säkert bra grejer.
 
Har du skitit ner dig eller?

Coach på sidan av

2013-02-06 at 21:46:00
I söndags tog vi en take away-påse med frukost från Mint, satte oss i en bulle och tog oss ut från smeten -till fotbollsplanen. Grabbarna i FC Scandinavia lirade lite boll, Tomas engagerade sig helhjärtat på sidan av och jag tog tillfället och testjoggade lite längs havet tillsammans med lite lössläppta hundar.
 
 
En bra söndag och som tur var vann grabbarna. Glad är även jag för att mitt knä inte klagade allt för mycket av en liten kortisjogg. Mitt gymmande gör gott för knät, det kan vi konstatera.
Någon som även märker av en förbättring i knät är såklart Tomas. Han går fint utan kryckor när det tillåts och idag tog han sina första cykeltramp. Ordinerad dos är 15 minuters trampning, 2-3 gånger i veckan. Nu är han kanonlycklig. Det går snabbt framåt.
 
Min syster har äntligen installerat sig i sydamerika och befinner sig just nu i Panama. Deras nästkommande resestopp ser riktigt trevligt ut och jag är lite avundsjuk. Följ hennes och Robins blogguppdateringar på: http://hoofochsunkan.blogg.se/
 
Nu ska Zlatan vinna mot Messi!

Lördag

2013-02-02 at 22:08:01
Vilken dag vi haft! Kanonvarmt och riktigt riktigt ledigt. Många kaffe och många promenader. Vi har faktiskt gått/hoppat runt hela Sliema och tittat på människor, lekt med kryckorna, fångat löpare och utbrustit "crouch ya", tittat på den enorma fågelpark som finns på halvön Manuel Island, lunchat till Premier League osv osv.
 
Imorgon väntar en lika bra dag, om inte bättre.
 
 
Bild från gårdagens långbord:

Fredag

2013-02-01 at 14:31:28
 
Fredag, lördag, söndag. Tre dagar ledig och vädret verkar vara mig till lags. Lunch i solen, färg på kinderna och en fantastisk kväll väntar.
 
Nu rycker jag tag i penseln och färdigställer den tavla jag påbörjat. Artigt och konstigt på samma gång.
Ikväll: 12 pers runt samma middagsbord.