42.4 mm per natt

2012-09-04 at 09:03:00

Det har alltså regnat, det har regnat monsun i två dagar!

Jag menar, hem från jobbet måste man ju ta sig. Bussarna stod stilla och sjöarna var överallt. Gå var enda alternativet i regnet och vada till knäna var ett faktum. Hundbajs. Avloppsvatten. Bensin. Rutten frukt. Död råtta. Fimpar. Sopor...

En riktig ingenjör eftersökes för att omdimentionera dagvattenhanteringen på denna ö. En avloppsbrunn ska inte spotta vatten UPPÅT.

I Times of Malta återfinnes följande kaosbilder:Nu skiner solen som vanligt men luften är svalare. Det droppade 10 grader i temperatur dagen innan ovädret började, det är inte lika fuktigt och man behöver inte köra AC. De mest drabbade områderna har mycket arbete framför sig och vi hoppas att det inte kommer mer regn. Första natten regnade det 42.4 mm och minst lika mycket till dagen efter. En man har dött av blixtnedslag och en man saknas efter att ha dragits med strömmarna längst en gångväg. Vi är säkra på vår sida av ön, Tomas har inte varit i närheten av vattenmassorna med sina kryckor som tur är och vid vårat jobb är det kaos men inte farligt.

Nu ska jag på lägenhetsvisningar. Resten av veckan bjuder på 6 dagars värdarbete på Maltas största Pokerevent!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild
RSS 2.0