En vecka till svensk mat!
2013-02-22 at 12:29:17I onsdags fick jag ett enormt sug efter svenskt smorgasbord, krämer, såser, fröer, sallader, rotfrukter, bröd, ostar, SALT och så vidare. Jag satt hemma och suktade efter Hälsinglands matpärlor, fick panik och gick till affärn. En timma senare stod jag med köksbordet fullt av hummus, rödbetssallad, mangoraja, kräm av soltorkade tomater, ugnsstekt sötpotatis, cellerisallad, kyckling, pumpakärnor, sesamfrön, pinjenötter, fetaost, edamer och parmesan (tillsammans med den oreda som följer stora matprojekt). Jag DÖR vad gott det var.
Tomas åt fort. Jättefort. Och mycket.
Han konstaterade även att jag våldtar det svenska köket genom att kalla dessa rätter svenska. Han har en poäng som vanligt.

Hälsinglands matpärlor:
Så nära man kan komma. Om en vecka blir det på riktigt, svensk mat och creme fraiche.
Kanske jag även då får infallet att fota en tallrik med mat...
Kommentarer
Postat av: Emma
Men du va gött det såg ut! Vi hittade asgod creme fraish i Panama City, otippat! :D Ska du hem till Sverige en sväng? :) Puss
Svar:
SarahHoof
Trackback