Varning för starka bilder

2013-04-15 at 21:29:00
Sommaren har nått oss och vi har haft vår första lördag på stranden. Golden Bay, en bit norrut på ön, fick leverera premiärsolning och premiärbränd hud. Lite grisrosa blev vi allt. Klassiskt.
 
 
I söndags jobbade vi med ideell djuromsorg. Vi såg två trasiga hundar stappla fram utanför lägenheten, i så dåligt skick att de nästintill inte kunde gå. Den ena sämre och sjukare än den andra, men båda troligtvis sjungandes på sin sista vers. De hade båda skabb och säkerligen någon form av cancer, med tanke på de stora bölder som de hade. Vi berördes och mådde riktigt dåligt och ringde direkt till Maltas djurskydd, via Tomas fd kollega Francesca. Vi höll span på de små liven och skuggade dem i  1.5 timma innan räddning var på plats. Det skulle visa sig att en gammal tant och gubbe ägde hundarna, oförmögen att ta hand om dem då de själva var sjuka. De hölls inlåsta och matades, men inte mycket mer. De var utsläppta fritt några timmar då och då. Djurskyddet hade sökt ägare och hundarna i 6 månader och slutligen får de nu vila i frid. Veterinären kom direkt och tog över. Två lidande hundar mindre på ön. Desto fler återstår.
 
 
Just nu håller vi på att sanera lägenheten efter att Tomas envisats med att steka gammalt kött. Griskött dessutom. Det luktar prutt i hela förbannade lägenheten och jag håller mig inlåst på sovrummet. Stekpannan ligger på Tomas initiativ i diskmaskinen för tvätt nr tre i ordningen. Vi är vegetarianer veckan ut.
 
På torsdag flyger Tomas till Valencia för en helg med grabbar från Sverige. Det blir en lugn helg för mig på Malta alltså (vad han tror och hör mig säga i alla fall).

Kommentarer
Postat av: Mamma Birgitta

Skönt att ni tog hand om hundarna!
Kött som luktar illa? Osmart där. Kanske man kan koka stekpannan på spisen med diskmedel? (inte om det är en teflonpanna)

2013-04-15 @ 22:11:34
Postat av: Isabell

Tips från coachen Mats. Köp en ny.
Skönt att hundarna togs omhand. Härliga strandbilder. Kram

Svar: Den överlevde! Jag har premiärstekt svensk bacon i pannan och den fungerar smärtfritt igen :) Kramar!
SarahHoof

2013-04-16 @ 20:25:44
Postat av: Emma

Omg, starka bilder!

2013-04-17 @ 03:20:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild
RSS 2.0