Tjecklista

2012-12-13 at 01:36:41
Så är vi här och springer runt, som de två värdinnorna vi är. Poker och poker. Staden är otroligt fin och det bubblar julkänslor i oss, det finns snö! Men det första ordet som spontant kommer till mig är kyla. Satan vad stryk vi får, inte minst våra tunna jackor. Som tur är spenderar vi mestadels av tiden inne på hotellet/casinot och minioriteten av tiden utomhus. Lager på lager är en metod vi tillämpat och den fungerar ganska bra. Så när som på bristen av utrymme i våra jackor.
 
Första dagen ägnade vi åt att reka innerstaden för att ta ut älgstråk och kalvstigar åt våra gäster som vi andra dagen (idag) vallfärdade mellan turisthållplats och sevärdhet med oss i täten. Vi har gjort Prag två gånger kan man säga och således fryst arslet av oss två gånger. Inte helt optimalt med tanke på att förkylningen kom redan dagen innan vi flög hit. Alvedon och nässpray, tack Julia och Tjeckiska apoteket. Check.

Vi har i övrigt sett totalt tre snoppar, helt oförberett och utan förvarning. Det kommer nog inte att hända igen med tanke på att vi för första och sista gången besökt hotellets bastu. Vi kommer aldrig igen köpa smultronvatten och mest troligt avstår vi snattning i detta land efter att vi bevittnat blåljus och hysterisk kvinna skrika på tjeckiska i gråt. Vi har kissat för 10 tjeckkronor bakom en filt under en judisk synagoga och bredvid en massgrav. Vi har även fått kvitto på 39 kr för en texiresa om 390 kr. Check.

Med tanke på att Julia inledde vår vecka (efter en dag av klädhandling/julshopping/taxfree-fynd/resa) med orden "det här är det bästa som hänt mig idag" då hon får en flaska vatten i handen, tror vi båda att veckan fortsätter i samma anda. Så länge det finns en flaska vatten lättillgänglig.
 


Kommentarer
Postat av: Tjecko

Fy katten, du är så snygg att klockorna stannar!

2012-12-13 @ 08:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild
RSS 2.0