Första helgen efter den första veckan

2013-03-10 at 22:59:24
Med ny tjänst kommer nya arbetstider och med nya arbetstider kommer mer kvalitetstid -och helg varje helg. Första helgen har passerat, den kom med första sommardagarna och även med ny regering.
 
Det har vart val på Malta, ett hysteriskt sådant. Omröstningen ägde rum igår, lördag, rösterna räknades under dagen och resultatet presenterades idag vid lunchtid. Visste ni att det på Malta bor ca 400 000 malteser men att det bor desto fler malteser utomlands? Bara i Australien finns fler malteser än vad det finns malteser bosatta på Malta, alltså över 400 000. Visste ni att den Maltesiska regeringen subventionerar flygresor för alla malteser runtom i världen för att flyga hem dem till Malta för att rösta? Bisarra tillvägagångssätt. Kaos på ön.
 
Det började stillsamt och harmoniskt. Lugna fina lördag med lugn och fin omröstning, vattenlekar och soligt väder.
 
 
Söndag morgon fortsatte stillsamt med fotboll och fotbollshäng.
 
Valresultatet söndag lunchtid. Tre partin finns, ett pyttelitet grönt och två stora. Av de två stora har Nationalisterna haft makten i 25 år och de Liberala blev idag helt vilda där de äntligen vann årets omröstning, de kommer nu att sitta ett mandat om 5 år. Totalt kaos. Lite som när karnavalen drar igenom Alfta, fast från lunch till midnatt i 2 dagar. Imorgon, måndag, är skolor stängda, affärer stängda, lokaltraffiken opålitlig och säkerligen kan slagsmål återfinnas lite överallt. Vi jobbar som vanligt och får imponeras av Maltesers förmåga att fira. Är det inte Eurovision så är det fotboll, är det inte fotboll så är det val. Tydligen.
 
 
Nu är klockan 23:00 och än har de inte gett upp. Vi är glada för att inte längre bo på Tower Road, jag hoppas att tutgasen inte är skadlig.
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vi hörde i bilen på väg hem från fjällen att dom hade vunnit Så vi förstod att det skulle braka loss! Hoppas ni har kunnat sova något alla fall.

2013-03-11 @ 09:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild
RSS 2.0