Du smälter in bland stenarna Kaj

2012-11-06 at 13:50:04
Vilket väder vi haft! Det har vart soligt och vamt varje dag och vi har njutit av det sista från sommaren 2012, kvällsvindarna börjar sakta ta över. Gästrummet är invigt och kylen är fylld av svenka delikatesser såsom lösviktsgodis (á 1.5 kg), marabou, bilar, hemmamarmelad, knäckebrö, ostar, kaviar, kaffe, bacon, creme faiche, blodpudding, mormors bullar, mormrs mjukpepparkaka osv osv. Listan kan göras lång. Att pappa flög hem med en tom resväska har sin förklaring. Lyxkyl!
 
Vi har strosat tillsammans längst gator, ätit gott mest hela tiden, solat, pappa har badat (vi var nöjda på land), åkt bil och färja, hittat gul fetknopp och twistat offentligt.
 
Bildspel följer.
 
Blue Grotto, sydvästra kusten med hav mot Libyen.
 
Genom rutan vid Blue Grotto:
 
Södra delen av Malta ("fuckin jävla Beirut" som vi säger):
 
Norra delen av Malta (kaktusar och... sten):
 
Efter färjeresa över till norra ön Gozo, lite grönare och lite renare:
 
Azure Window på Gozo:
 
Pappa hittar gul fetknopp bland annat:
 
Lunch i staden Xlendi på Gozo, en favorit!:
 
Med en lätt twist på färjan hem, lämnar vi både fotavtryck och intryck.
 
Nedanför lägenheten i Sliema:
 
Mamma fyllde år på lördagen och blev uppvaktad med mycket gott. Då hon inte haft lack på sina naglar sedan sitt eget bröllop (23 år sedan) tyckte jag att det var dags igen. En timma manikyr med handmassage och nagelfixning, det var vårt tjejgöra under måndagen, pappa blev placerad med en öl på beachen. Manikyr, något varken jag eller mamma någonsin skulle få för oss att göra, men som var kul att testa på. I framtiden kan jag fortsätta att måla själv. Mammas kommentar "Men jag ser ju ut som Miss Piggy!"
 
Födelsedagsmiddagen intogs på restaurangen Barracuda, ansedd öns bästa fiskrestaurang. Riktigt!
 
Sista kvällen skedde det oväntade.
Känslan av att sitta på toa i full stråle för att sedan finna sig själv i ett magplask på toagolvet med en porslinsstol över sig. Det tar någon sekund innan man inser att allt har spruckit, toastolen har släppt från väggen och jag ligger naken och förnedrad som en fisk i mitt eget badrum. Lämplig kommentar: "fan vad sjukt, det här har inte hänt förut".
 
Mamma och pappa har just lämnat ön, med lite färg om kinderna. Som mamma sa på klipporna en dag "Du smälter in bland stenarna Kaj. Det är samma färg". Kanske var detta sista besöket? Man vet aldrig och det är just det som drar lite extra i maggropen.
 
5 veckor till jobbresa i Prag (mer info kommer) och 6 veckor till Sverige!

Kommentarer
Postat av: Isabell

Så härligt ni ser ut att ha haft det, ja förutom den sista händelsen då. Men jisses, jag kan nästan inte sluta skratta. Skulle vilja ha sett din min, ha,ha. Så mycket godsaker ni har att festa på nu, sätt fast toan riktigt för det ska väl ut också!!!!
Längtar tills ni kommer hem. Kram

2012-11-06 @ 18:55:06
Postat av: Birgitta

Ja du Isabell, du må tro att det blev liv på kvällen när vi höll på att slumra in. Tomas kommer bärande på en toastol och dom kvider av skratt. Om det ändå hade varit Tomas som satt där men icke! Vi har som vanligt haft en underbar vecka med Sarah o Tomas. Saknar dock utsikten från gamla lägenheten..Men den här var ju jättefin den med så klart!
Det är bara 6 veckor kvar nu så kommer dom!

2012-11-07 @ 10:50:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild
RSS 2.0