Söta misslyckanden

2012-02-29 at 15:10:37



Vad är det jag gör? Ture Sventon vet. Lägg noga märke till att jag för hand skalat kardemumma. Förkylning på köpet vid förtäring utlovas.
Åh vad gott! Han ska ätas på riktigt, i en hederlig Hetvägg! Gärna med gaffel.

Jag börjar bli återställd i sjukan nu också, så när som på. Är dock fortfarande ganska tafatt. Efter att på morgonen vänt påfyllningsförpackningen med salt upp och ner samt att... Ja, Emma jag vet hur du känner dig:


"Sarah! Det där var INTE honungen?!"
"Eeh..."

En hel hushållsrulle senare och med en tom flaska rengöringsmedel är nu köksgolvet (nästan) inte glibbigt längre.
Det är väl spilld mjölk man inte ska gråta över?

Här kan man va

2012-02-28 at 15:48:57


Slet mig från soffläget för att testa en ny position. Funkade fint ett tag, för här kan man ju va. Nu ska jag sova ett slag och finna aptiten så att jag kan sleva i mig lite dipp.

Jag hade en plan.

2012-02-27 at 16:14:13

Deg:
1 dl sur mjölk
ett ägghelvete
så lite smör som möjligt
socker
ingen jävla mandel i alla fall
2 dl bakpulver
1 pkt fula russin
1 ½ dl allerginötter

Fyllning:
1 dl vaniljsocker
melon eller något annat
mycket sprit

Tillredning:
1. Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvisp i en hel timme
2. Grädda direkt i skålen, skit i att smöra och bröa, kakhelvetet fastnar i alla fall
3. Dunka utav bara fan för att få ut skiten på bordet. Garnera med krossad melon och sprit. Om kakan inte lossnar, släng ut bunkhelvetet genom fönstret och drick upp spriten


Gick till frysen och hämtade alternativ lösning. Man måste ibland få vara sjuk och inte orka.


Slutlurat

2012-02-26 at 19:34:40
Jag har nu joinat Erik i soffan, sjukläge och feber tycks vara på innelistan här nere just nu. Vi byter av varandra med jämna mellanrum, Erik snorar och jag tappar rösten. Men det är ok, vi har alla vårkänslor och det är fantastiskt väder om dagarna. Vi har under senaste veckan haft 15 grader i skuggan och en och annan rödnäsa kan identifieras på avstånd. Om någon vecka är det sommar på riktigt!



Observera att vi inte tar av raggsockorna än på ett tag.

Jag har även noterat med mitt onödiga detaljseende att vi fått oönskat främmande i sovrummet igen. Tänk att man aldrig kan få vara ifred! Vi trodde att vi hittat paradiset, nu kryper sanningen fram med svansen mellan benen. Bara att köpa blekmedel och målarfärg igen för att "ta bort".


Fredag den 25e

2012-02-24 at 15:16:37
Idag var det ett år sedan. Tiden går fort, alldeles för fort. Man inser med några år på nacken att man måste ta vara på nuet. Minnen: JetLagUs



Jag skulle även återkomma med en uppdatering om knät. Ja vad kan man säga, det är ena är lite större än det andra. Annars fungerar det väl nästan som vanligt.

Fredag för vanligt fölk, söndag för mig. Jag har ikväll lovat bort mig på after work och vinkväll.

Kärt återseende

2012-02-23 at 13:04:09
Igår kunde jag inte stå emot.
Vi satt i soffan hela eftermiddagen, jag och Erik. Eller ja, jag satt, Erik låg och sov. Båda lediga men han sjuk och ledig. Jag såg samma film för andra gången inom 24 timmar och konstaterade att det var ju rätt meningslöst. Sen kom det smygandes, paniken. Det så kallade dampsyndromet började infinna sig och jag befann mig utanför mitt eget skinn. Jag måste ut och springa!

Jag har hållt mig ifrån att ens försöka sedans sommarens 10 minutersförsök. Men nu gick det inte mer, bära eller brista. "Tomas, vi ska ut och springa!" - Klockan 20.30. "Jaha, ja ok. Är det en bra idé?" Ja, det får vi se. De första stapplande stegen ignorerades och efter att lederna smörjt igång sig själva kunde jag börja känna efter. Jora, det rullar ju på fint. Mosade på i ca 3-4 km sen gav det vika. Förbättring och en maximalt nöjd tjej. Det här vågar jag prova igen! Återkommer imorgon om knäts utseende.


[Pah-ree]

2012-02-20 at 20:59:19



Nu är det bokat och jag älskar känslan av att det inte finns någon återvändo! Du fagra stad, välkomna oss med din varmaste vår i April månad. Tack på förhand. Till den önskan ska jag somna Paris-sömnen. Eller ja, först ska jag tvätta bort spottloskan som någon icke så intelligent människa valde att placera i min nacke från en balkong, tidigare ikväll. Tack för omtanken men det var inte riktigt my cup of tea.

Lycklig? Oui oui. Créme Bonjour.
Sov så gott! Eller som man säger: Bien dormir!

Våra Hjärtans Dag

2012-02-18 at 18:53:59
Det finns alltid en anledning till att gå ut och äta. Torsdagens ursäkt: årsdag.

Tomas hade bokat bord på vad som ska vara Maltas bästa resturang! Stället ligger mitt på ön i byn Naxxar och heter Palazzo Parisio, eller Luna di Sera om man hellre vill säga det. Jag har då aldrig i mitt liv tidigare ätit så god mat, det kan jag med GOTT samvete säga. Tomas grät av matglädje och jag hade ståpäls. Vet inte om den fina inredningen eller om flaskan Château bidrog till reaktionerna men det som inträffade inträffade. Ni som har vägarna förbi, stanna till och njut av livet!



När tallrik nummer ett rullade in konstaterade Tomas redan där att jag var tvungen att säga vad det var vi åt, eller som när tallrik nummer två lades fram "ja nu jävlar berättar du för mig vad jag smakar på för olika saker". En jättefin kväll och givetvis har jag några bilder att delge.


Förrätt nr 1 bestod av en krämig soppa på salta havskräftor, tillsammans med nybakt bröd och en rökig baconskiva.
Förrätt nr 2 var komplicerad i smakerna men vi konstaterade att de fina pilgrimsmusslorna var dekorerade med pepparrotskräm, basilikadressing, strimlat äpple, mynta och krispigt bacon.
Till varmrätt fick vi en blodig oxfile med svamppuré, kantareller, rosmarin och ugnspotatis.
Efterrätten var maffig. Creme brulé med hallonsorbet, röda vinbär, färska hallon och mynta.





Jag vill bara säga att jag åt lika mycket som Tomas och han var mätt. Han lämnade lite efterrätt till och med. Notis markerad.

Alla Hjärtans Dag

2012-02-15 at 12:43:41
Tillsammans med paret Julia&Carl besökte vi det fina hotellet Le Méridien för en liten uppvärmning innan kvällens gemensamma middag. De sanna männen hade planerat detta tillsammans under en veckas tid, bortom sina flickvänners vetande. Tisslande och tasslande och hoppsan, ska ni också hit? Finuliga och hjärtliga män har vi, jag och Julia. Genomtänkt och uppskattat! Vi träffade även två andra välkända par under vår spavistelse, mysigt!
Det är för övrigt lill-Erik som tar bilden.



I varma kroppar och fuktigt hår, gick vi genom staden för att nå bottenplanet av Hiltons stora komplex, där gömmer sig 8 restuanger av olika karaktär. Do Brazil är nu en av favoriterna, speciellt om man är köttälskare eller gillar spelmän på Charango. Konceptet här är att man har en bricka på bordet, med en grön och en röd sidan. Väljer man grön sida upp kommer kypare efter kypare med spett fyllda med olika köttsorter, kycklingklubbor, lamm, entrecôte, fläskfilé, baconlindad kycklingfilé, steaks mm mm. Behöver man vila eller gå till tillbehörsbordet vänder man röd sida upp för en stund.

Ja, vi blev mätta. Till och med Tomas, som vek sig samtigt som övriga i sällskapet.







Allting gott, slutet gott.
Tack för en fin kväll!

Idag blir en bra dag.

2012-02-14 at 08:27:01




Bildspel från helgen

2012-02-13 at 10:37:11
But of course:







Satte mig i bullkoma och glåmade runt på internet, och till min stora förvåning (och Tomas suckande), fann jag en kvinna i EXAKT samma klädsel som mig. Rätt oväntat en lördag eftermiddag.



En powernap senare och Julia kom på besök, lite vin och lite pizza. Jag har fastnat för en pirra med fyra ostsorter, päron, timjan och honung. "Nu får du fan lägga ner med den där jävla päronpizzan", ja alltså ät ni era pizzor grabbar (aka lilla skit-Erik), så sköter jag mitt.



Kvällen fortsatte och fortsatte och fortsatte och slutade tillslut i PV. Två kvinnor på klack kan ha mycket roligt tillsammans. Söndagen spenderades sedan i samma soffa, till Da Vinci-koden följt av Änglar&Demoner.









Idag är det måndag igen, tre lediga dagar återstår. Kommer nog blir en och annan film under den tiden, men nu ska jag först tjata ut en ovetande vän på sushi-lunch.


Trettioen timmar senare

2012-02-11 at 10:13:20
Fredagkväll på Hugos Tapas, ett ställe som jag själv aldrig ätit på innan. Toppenbetyg och ett garanterat återseende! Jag vill tacka mormor och morfar för denna kväll, ni är underbara.







Det vart en lång fredag för mig, total vakentid 31 timmar. Tackar Johanna, Julia och Tomas för att ni lyckats sysselsätta mig under hela fredagen för att undvika sömn. Morgonprommenad, långfika, Sex and the City 1, kladdkakebak och Sex and the City 2. Nu är dygnet tillbakavänt och jag är redo för en lördag!

Från Hugos Tapas: 3 sorter -smaktest på Tomas.
Den här känner jag igen! Men jag har ingen aning om vad det kan vara. Nåt krämigt?... Nej, jag vet inte. (Rökt lax).
Det här är... nån ost. Gozo ost? Nej, jag svarar chevré! (Blå mögelost).
Den här är i alla fall Begilla eller Hummus. (Rätt).

... man är olika.

Klimax

2012-02-09 at 04:26:56

Vad från den svenska livsmedelsbutiken är det jag saknar som mest? Det vet ni där hemma.

IDAG!

Jag fann mig själv i köket, hållandes i den sladdriga baconen, den svenska fina baconen utan ben och kasslerkaraktär, den som vekligen LUKTAR rökt. Åh, jag greppade den nakna köttbiten och insåg hur jag stod och luktade, njöt, med slutna ögon. Äntligen! Och mamma, jag skar inte ens bort fettet! Förstår du?! Den lilla jevlen fick fräsas perfekt knaprig och stekfettet från den hällde jag förnöjt med ner i såsen. Livsnjutning! Mat! Använda köksfäkt? Ha, när man får ha en hel lägenhet som luktar svenskt bacon!? Glöm. Årets bästa matlåda i påse, uppåtpekad näsa och en klädsel som inte luktar annat än rökt fläsk. Tänk, jag har aldrig luktat så fantastiskt.

I påsen ligger också en Gräddfil. Jodå, den ska jag trycka ut över pastan med glädje.


Tack Candynavia, tack för allt.

 


Kontraster

2012-02-08 at 17:51:15



Chins och dips

2012-02-07 at 18:37:09
När man jobbar natt, får man äta vad man vill och hur mycket man vill. Det hjälper på traven att spela med blodsockret som insats.

Det började rätt så dåligt igår.

Det rättade snart till sig och fram trollades fyra (!) chipspåsar, dip och läsk! Notera AC-dosan, 27 grader tack.


Tro inte att några rester fanns kvar till morgonkvisten, åhnej, det där gick åt. Tack för hjälpen Kalleman.


För övrigt kan på bild visas den icke oanade vindkapaciteten som finns på en sten i havet, den kan bli monstuös och ofrånkomlig. Det har dock idag lugnat ner sig (tack för det) men kallt, det är det fortfarande.

Voilá! Maltesisk permanent.

Hej vind.

2012-02-06 at 20:45:29
Hej vind, vad gör du bakom hörnet?
Hej vind, jag vill leka med dig,
kan du inte stanna hos mig?
Jag har en vän, du känner den,
han blåser omkring kallas vinden.
Nyss var han där, nu är han här,
han leker med bladen i linden
Hej vind, vad gör du bakom hörnet?
Hej vind, jag vill leka med dig,
kan du inte stanna hos mig?
Hej vind, vad gör du bakom hörnet?

Hej vind, jag vill leka med dig,

kan du inte stanna hos mig?


Jag har en vän, du känner den,

han blåser omkring kallas vinden.

Nyss var han där, nu är han här,

han leker med bladen i linden.


Hej vind, vad gör du bakom hörnet?

Hej vind, jag vill leka med dig,

kan du inte stanna hos mig?




Vi väntar tydligen snö i dagarna, vädergudarna brukar ha fel här nere men vi är förberedda. Det är endast våra hus som inte är särskilt förberedda. Vi håller oss i varandra och hoppas att vindarna vänder. Fyra nattpass kvar, det har hittills gått jättebra och det är endast gliningarna i rutor och väggar som stör sömnen lite. Det låter precis som när Emil skjutsar Afred till Mariannelund ni vet, det susar i stenen. Och är svinkallt!

Braköl och dunkadunka

2012-02-04 at 15:11:30
Inflyttningsfest hos Kajsa och Ivana igår, riktigt tjejröj, utspätt av ett fåtal tappra karlar. Tomas och Carl satt på Dragonara och singlade chips (spelade poker). Vi hade en jäkligt kul kväll och hade tillsammans många garv, vilken liga! Fler bilder kommer att komma från kvällen, ska bara hitta nån att sno dem från först (Julia?).





Brakölen var av den Maltesiska sorten Cisk, en klassisk ljuslager i gul butelj. Jag dricker bara öl. Och mango daiquiri. Och mousserande vin. Och lakritsshots.



Efter en fin kväll tillsammans, där kollektivet samstrålande senare under kvällen, tog vi vid 7-tiden en taxi hem igen. Nöjda och belåtna. Vi hade dessutom två fiskar på kroken, lockade av FIFA och varma mackor. Myspys i soffan till soluppgången alltså.



Jag har härmed lyckats vända på dygnet finfint inför kvällens nattpass. Klockan 21.45 till 08.00, heja.

Vi har just tagit en prommenad tillsammans (se bild nere till vänster) och jag blev efter två juiceglas ENERGIZER och CLEANSER ung och fräsh igen, som det ska vara. Nu är jag full av celleri, morötter, bananer, ingeära och grejer... Fint det.


Hoppsan Kerstin

2012-02-03 at 16:00:32


Man skulle kunna tro att Tomas lunchtallrik påvisar en ny trend: GI aka normalportion (normal och normail, 3 burgare).

Men låt er inte luras, detta var hans efterrätt.
Givetvis fick han först i sig en halv form tacopaj av storleken större.
Jag blir mätt bara att titta på honom när han äter, så i slutändan kan man väl säga att han äter för två.

Jag har under eftermiddagen här suttit och rullat tummarna, i senare skede även målat tummarna. Åhjo, i en oväntad kulör dessutom: chockartad blå! Håll i relingen. Nu måste jag vara snabb att städa undan efter mig, röja alla spår efter lacker och färger. På hemmaplan är det lillasyster som spårar, men här nere finns det en sambo som är fantastiskt nyfiken på hansväskor, smink och nu senast: nagellack. Lämna inget framme, visa inga spår, göm dina burkar och ta aldrig upp samtalsämnet. Att en gång funnit sambon i orangea naglar är en gång för mycket. Att därefter få höra att det var mitt fel var ytterst oväntat. Men nu vet jag, lämna inget framme, det blir för frestande... En kopp chai-te till det.



Torsdagsnöje

2012-02-03 at 10:51:44
Igår skulle vi basta, kolla på film och glåma på varandra. Planerna ändrades efter bastudelen, till det bättre:




Idag är det fredag, igen, och samma visa som de tidigare veckorna väntar. Visan om sällskap och umgänge till tonerna av musik. Vi kväll ska vi ha kul!

Weiron i ottan

2012-02-02 at 16:05:36
Jaaa gomorron gomorron gomorron!
Dags att vakna nu sambos. När Sarah fönar håret är det ingen i huset som håller sömnen.



Hjärtligt ihjälkomna ska ni våras. Pututis?

Bakom mina solglasögon

2012-02-02 at 16:02:50
Jag har vart ledig idag igen och slöt upp med Tomas för att käka lunch med honom ute vid Sliema Ferries, hamnen här i 'stan'. Där satt vi och pös i solen med varsin pasta. Vilken förmån att kunna göra det, lätt att ta för givet. Han sitter nu och knegar av de sista timmarna och ikväll ska vi bada bastu igen. Det är verkligen beklämmande hur tufft vi har det här nere på stenen...

Fiffigt är, hur jag ser världen från mitt håll:


Eau De Paris

2012-02-01 at 15:55:30
Äta gelé me teske i véboa. Vi sitter och planerar en weekend i Paris för april.
Måste. Ha. Mitt. Jobbschema. Nu.



Un café avec du lait grâce.
Oui oui. Un deux trois. Merci beaucoup.

Efterlängtat

2012-02-01 at 11:43:16
Sist jag hade familjebesök såg det ut så här:


Fyra systrar.

Nästa gång vi får besök är i månadsskiftet mars-april. Vi är då bara tre pinglor men jag skulle tro att en kommande bild kan se bra mycket likadan ut. Så när som på.