Parisietornet och gamla penisar -det är konst

2012-04-25 at 11:57:15
Nedan följer en mycket förkortad redogörelse för en kompakt vistelse i det franska hjärtat Paris. Ett urval av bilder där det mesta trots allt utelämnats. Varsågoda!

DAG 1

Vi landade på förmiddagen och hade därav nästan en hel dag att spendera. Vi bodde relativt nära Sacre Coeur och valde därför att direkt efter incheckning av lätta väskor ta oss en prommenad upp på den stora kullen. Cirkus 3 km senare och vi befann oss vid kyrkan med den fantastiska utsikten!



Givetvis hann vi med lite spårning av shopping på eftermiddagens senare timmar (min näsa är programmerad) innan vi föll pladask i säng med fyndat tilltugg. Sevärdhet kyrka nummer ett avklarad!



DAG 2

En mycket tidig morgon där vi hängde på låset till det närmast belägda fikhaket Starbucks (Emma, vi tänkte på dig under hela intaget av Chailatte med tillhörande munk). 



Mätta och belåtna tog vi en prommanad i söderriktning, rakt ner till det enorma museet Louvren, för att möta gamla kärringar och förruttnade penisar. Det är alltså konst från tusentals år sedan som finns bevarad här, under den stora glastriangeln. Jag försökte hitta The rose line för att inleda spaning efter kryptiska ledtrådar men misslyckades. Jag nöjde mig väl med att beakta den miljardvärda konst som gick att återfinna.










Vad står alla dessa människor och tittar på? Vad kan möjligtvis bringa så mycket folkmassa, varje dag, året om? Kan det verkligen vara något speciellt? Aaaaah, vi snackar om Mona Lisa! Höjdpunkten och det största att uppleva här inne.


Vidare gick våra ben, till södra området Sait Germain, för att där avnjuta resans godaste måltid! Inte sämre var att vår servitör var svensk och inflyttad till Paris. Lätt att beställa något gått med andra ord. Vid erat nästa besök till staden, missa inte fiket/resturangen: Le Pain Quotidien.



Efter en god lunch gick vi sedan upp, tillbaka till norra sidan för att strosa runt i det lilla retroområdet kring Las Halles. Vi gick rakt in i de stora röda läpparna som jag så väl kommer ihåg från ung ålder. Vem kunde tro att vi skulle springa in i barndomsminnen i Paris? Déjá vu!



DAG 3

Lördagens stora uppgift var att gå upp tidigt för att köa åt sig en plats i hiss upp i Parisetornet (som Tomas envisas med att kalla det). Våra planer gick i kras efter att vi 1. var trötta på morgonen, 2. insåg att Starbucks öppna lite senare än vad vi trodde, 3. såg mycket annat fint på väger att stanna till för. Fram till tornet kom vi givetvis, till fots ska tilläggas, men på tok för sent för att nås av en kort kö. Låt oss säga att kön som där fanns var smärre längre än planerat och hade en uppskattad väntetid på 4 timmar. Nej tack, nästa gång kanske.








Det blåste ganska kraftigt och jag tror inte att T gråter blod för att han missade sen smala, snedgående hissen upp på höjderna. Det kan japanackerna njuta av själva, utan oss.
Vidare gick vi, mot de lite fashionabla områderna runt Champs Élysées. Dels för att båga för Triumfbågen och dels för att beta av lite shopping!



Med trötta fötter och med hungriga magar, lämnade vi tunga påsar hemma på hotellrummet, för att bege oss norrut mot neonlampor och fjäderhattar. Vi hade inga planer på att sätta oss för en lång föreställning men blev ganska sugna när vi väl stod vid entrén. Men att muta sig i med svarta pengar, vilket var förslaget från dörrvakten, kändes inte allt för lockande utan istället avnjöt vi en köttabit därintill. Bonjour Moulin Rouge!



DAG 4

Sista dagen, söndagen då det mesta är stängt, -utom kyrkorna! Vad sägs om en gudstjänst i en av de kändaste kyrkorna, spaning efter Quasimodo och sång utav Esmiralda? Kyrkan var helt enorm på insidan och tyvärr räknade jag inte antal pelare. Prästerna gjorde entré i läckert led och skvätte vatten och rökelser hejvilt, tack men nej tack. Otroligt fint och ett stort plus för att man i denna kyrka fick fotografera lite, det fick man nämligen inte i den kyrkan som var något större - Sacre Coeur. Hej du ståtliga kyrka: Notre Dame!







Vidare gick vi, tillbaka till Champs Elysees i väst, för att återigen få en glimt av hela Paris, en sista shopping (enda stället som är öppet på söndagar) och få en sista lunch tillsammans med ett gäng tjocka fiskar. 





Hem for vi sedan, med något tyngre väskor, efter en helt perfekt vistelse. Om mannen i förhållandet någon gång skulle klaga på mycket spring i affärer, ont i ryggen och ömmande fötter, vill jag bara med bevisen ovan klargöra att han överdriver och hittar på. Till viss del. Vi har gått mycket och vi har sett mycket -också. Allting gott, slutet gott.

Kommentarer
Postat av: Emma

Gud så härligt ni har haft det! Tack för att jag fick vara med i era tankar iaf, chailatte och munk is the shit ;) Fina bilder och rolig läsning, som vanligt systra na mi :) Ses snart och som jag längtar! Puss



Ps: Väldigt dåligt av Tompa att stå och pissa offentligt mitt i staden...

2012-04-25 @ 13:27:33
Postat av: Mats o Isabell

Men så härligt det ser ut. Det är nog nåt släktdrag, jag har också varit i Paris men inte varit upp i "Parisetornet". Funderar på att starta en fb grupp med de som varit till Paris men avstått tornet. Kram

2012-04-25 @ 20:07:50
Postat av: Lina

Åh va härligt det ser ut!

Puss och kram

2012-04-26 @ 12:51:03
URL: http://lhoof.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild
RSS 2.0